Ukoliko (pre)često žudite za nezdravim jelom, pogled na ogledalo bi vam mogao biti velika pomoć!
 Foto: Pixabay
Samopromatranjem do mršavljenja

Želite li izgubiti na težini? Jedite pred ogledalom!

24. svibanj 2016.
Ljudima je nezdrava hrana manje ukusna kad se gledaju dok jedu, dok im okus zdrave hrane ostaje isti, bez obzira je li je jedu ipred ogledala ili ne.

Tajna je u tome što se ljudi osjećaju nelagodno gledajući sami sebe dok jedu nezdrave poslastice. Zbog toga ogledala treba staviti na zidove fast food restorana, slastičarnica i zalogajnica koje nude nezdravu hranu, smatraju znanstvenici. Ispitivanje je provedeno na 185 studenata i od njih se tražilo da izaberu između čokoladnog kolača i voćne salate. Pokazalo se da ih je promatranje vlastitog odraza u ogledalu ponukalo da dobro razmisle što će odabrati.

Studenti su također ocjenjivali okus hrane u sobi s ogledalom i u sobi bez ogledala. Oni koji su izabrali čokoladnu tortu rekli su da je u sobi sa zrcalom ona "manje ukusna" u usporedbi s onima koji su tortu jeli u sobi bez ogledala.

- Pogled u ogledalo govori ljudima mnogo više nego samo o fizičkom izgledu. To im omogućuje da se objektivno sagledaju i da sebe i svoje ponašanje sude na isti način na koji sude drugima, tvrde stručnjaci.

S druge strane, konzumacija zdrave hrane ne izaziva nelagodu, niti joj ogledalo "mijenja" okus.

Teme
Linker
24. rujan 2022 10:22