SHUTTERSTOCK
tko zna zna

Internetska mama i baka za koju niste ni znali da vam treba - njezini savjeti su nas oduševili

Ovaj trik možete koristiti kada pripremate obroke poput juhe, nadjeva ili čak pomfrita od butternut tikve

Volimo korisne trikove, a posebno one koje će nam uštedjeti ionako limitirano vrijeme užurbanog dana. Jesen donosi promjene u okusima, a topla i ugodna hrana zauzima središnje mjesto. Prevladavaju okusi začina poput cimeta, klinčića, đumbira koji nas griju, ali i namirnica poput kestena, kelja pupčara, batata te raznih sorti bundeva. Posljednje nas posebno osvaja okusom i teksturom. Bundeve možemo koristiti na razne načine, kao kremastu juhu, pečene, kao prilog obrocima ili pak zasebno. Ipak, postoji manje draga činjenica kod ove namirnice, a posebno kod butternut tikve, a to je njezina tvrda kora. Dovoljno da odustanemo od odabira ove te posegnemo za drugom, za obradu jednostavnijom namirnicom.

Kako efikasno oguliti tvrdu koru tikve

Nekada bismo se za ovakve muke obratili našim bakama, a danas, savjete vještih baka možemo pronaći među popularnim društvenim mrežama. Jedna od njih je simpatična Tik Tokerica @brunchwithbabs, odnosno, kako sama sebe naziva ‘internetska mama i baka za koju niste znali da vam treba‘. Naime, preko ove planetarno popularne platforme ova super žena dijeli razne korisne savjete koji bi vam se mogli doista svidjeti. Jedan od njih je i video s preko 157.000 pregleda o tome kako na efikasan način oguliti koru butternut tikve.

- Prije nego što pokušate oguliti sirovu butternut tikvu, upotrijebite vilicu. Njome na nekoliko mjesta izbodite tikvu, a zatim je stavite u mikrovalnu na samo tri minute. Ako nemate mikrovalnu, poslužit će i pećnica. Nakon što tikvu izvadite iz mikrovalne, spremna je za guljenje - objasnila je u svom videu te s lakoćom ogulila ovaj jesenski plod.

Oduševljeni pratitelji

Među porukama oduševljenja stajale su i one od vještih kuhara poput ‘Upravo ste mi uštedjeli toliko vremena!‘ Ovaj trik možete koristiti kada pripremate obroke poput juhe, nadjeva ili čak pomfrita od butternut tikve.

Linker
20. travanj 2024 05:27