SHUTTERSTOCK
tko bi rekao

Fitness trenerica tvrdi da joj je ovaj jeftini proteinski ručak pomogao da izgubi gotovo 40 kila

Njezin video pogledan je gotovo milijun puta

Fitness trenerica koja je u godinu i pol smršavjela gotovo 40 kilograma otkrila je recept za jeftin i proteinima bogat obrok koji joj pomaže u održavanju dobre linije. Što je najbolje, priprema ne traje dugo i jednostavna je.

U svom postu koji je objavila na društvenim mrežama, a koji je pogledan gotovo milijun puta, 23-godišnja Emma Logsdon potiče svoje pratitelje da isprobaju ovaj jeftin ručak na bazi piletine, povrća i riže koji njoj pomaže da bude sita tijekom dana. Omiljeni podnevni obrok ove influencerice uključuje čak 40 grama proteina i lako se može pripremiti unaprijed.

Logdson pripremu svog štedljivog obroka počinje s oko 3/4 šalice kuhane bijele riže. Zatim je na redu 1/3 šalice blanširanih (ili kratko skuhanih u mikrovalnoj) zelenih mahuna. Onda dodaje oko 120 grama unaprijed pripremljene piletine.

- Sve što trebate učiniti je kupiti pileća prsa, narezati ih na male komadiće, začiniti po želji i zatim ubaciti u zračnu fritezu ili poržiti na tavi - pojašnjava Logsdon. Posljednja stvar koju dodaje je šalica pirea od avokada.

Konačan obrok sadrži samo 472 kalorije, 48 grama ugljikohidrata, 13 grama masti i 40 grama proteina. Sastojke, kaže, kupuje na veliko te pripremi ručak za nekoliko dana.

Što protein radi u tijelu

Proteini su važni makronutrijenti koji pomažu kod gubitka kilograma i izgradnje mišićne mase. Kada govorimo o sitosti, brojne studije su pokazale kako su proteini, u odnosu na masti i ugljikohidrate, najučinkovitiji.

Imaju vitalnu ulogu u izgradnji i regeneraciji tkiva i upravo zato je to makronutrijent kojim se treba „napuniti” nakon napornog treninga. Osim toga, važan je i za proizvodnju hormona i enzima te za zdravlje kože, kose i kostiju. Protein je i odličan za osjećaj sitosti i za održavanje razine šećera u krvi u normalnim vrijednostima.

Linker
25. travanj 2024 18:03