SHUTTERSTOCK
zlatni savjeti

Uklanja mrtve stanice, potiče cirkulaciju krvi te poboljšava izgled kože: sva pravila kućnog pilinga

Pazite kad radite piling osjetljivih dijelova tijela, uključujući lice, jer može izazvati suhoću, crvenilo i svrbež

Piling lica i tijela neizostavan je dio njege kože i ako se radi redovito, koža će biti lijepa i zdrava. Naša se koža prirodno regenerira svakih 28 dana i u tom se procesu odumrle stanice nakupljaju na površini kože, što dovodi do stvaranja mitesera, tj. nakupljanja sebuma i začepljivanja pora kod osoba s masnijom kožom, kao i ljuštenja kože kod onih sa suhom kožom.

Lice

Čišćenje lica pilingom omogućava ne samo disanje kože nego i lakšu apsorpciju korisnih sastojaka iz raznih preparata koji se nanose na lice - krema, losiona, maski i slično. Ako se redovno i pravilno koristi, piling za lice može odgoditi znakove starenja i podmladiti kožu i za nekoliko godina. Vrsta pilinga za lice ovisi o tipu kože. Da biste mehanički pilingom očistili lice, prstima nježno nanesite masku. Utrljajte malim kružnim pokretima. Isperite mlakom vodom. Kemijski piling (koji je tekući) nanesite pamučnim jastučićem ili krpicom.

Ruke i noge

Piling tijela potaknut će cirkulaciju, oživiti umornu kožu i vratiti energiju. Najlakši način za tretiranje ruku i nogu je četkom, spužvom ili rukavicom. To će pomoći da se riješite mrtvih stanica kože i potaknete cirkulaciju. Možete se odlučiti za suho četkanje ili četkanje pod tušem uz neki preparat za piling, primjerice kombinaciju morske soli i sušenog lovora, eteričnih ulja koja potiču cirkulaciju limfe i detoksikaciju ili maslinova ulja koje se od davnina koristi za blistavu kožu.

Stopala

Tijekom hladnijih mjeseci najviše pate stopala jer nakon vrlo kratkog vremena koža stopala postaje dehidrirana i lako puca. Svakih nekoliko dana poželjno je napraviti piling i istrljati suha područja rašpicom ili kamenom. Nakon toga izmasirajte stopala hranjivom kremom sa što većim postotkom ureje. Urea obnavlja oštećenu kžu, nadoknađuje vlagu i vraća elastičnost.

Intimno područje

Preporučljivo je uvijek prije uklanjanja dlačica s ovog područja napraviti piling, i to kako bi uklanjanje dlačica bilo učinkovitije te kako bi se izbjeglo urastanje dlaka. Koža intimnog područja je nježna, puno nježnija od one na ostalim dijelovima tijela, pa se za piling koriste sitna zrna i ono što ne izaziva iritaciju. Jedan od najboljih recepata za domaći piling za intimno područje je kombinacija šećera s maslinovim uljem. Zrnca šećera su mala pa neće izazvati iritaciju, a maslinovo ulje jedno je od najučinkovitijih hidratantnih sredstava pa neće oštetiti kožu i pomoći će da se oporavi nakon depilacije. Možete koristiti lufu ili mekšu četku. Piling ovog područja uvijek radite pod tušem, lagano, i nakon nekoliko minuta temeljito isperite mlakom vodom.

Linker
28. travanj 2024 09:37