specijalna njega

Osjećaj se dobro u svojoj koži - dermokozmetikom protiv psorijaze

U laboratoriju Dr Irene Eris formulirane su brojne dermoinovacije za rješavanje problema kože, a Pharmaceris proizvodi iz P-linije pažljivo su osmišljeni baš za njegu kože sa psorijazom

Psorijaza je kronična upalna bolest kože koja zahvaća do tri posto populacije, a njeni uzroci nisu još potpuno razjašnjeni. Međutim, pravilno odabranom terapijom, u kombinaciji s pravilnom prehranom i primjenom odgovarajuće dermokozmetike, moguće je produljiti razdoblja remisije bolesti i ublažiti njezine simptome. Zanemarena, a još više neliječena psorijaza predstavlja veći rizik od teških i dugih razdoblja pojave neželjenih simptoma. Pogoršanjem simptoma - svrbeža i pojave vizualno neprivlačnih lezija - povećava se nezadovoljstvo i emocionalni stres koji pak nanovo pogoršavaju simptome. Krenite u misiju rješavanja psorijaze i prekinite ovaj začarani krug - pridržavajte se preporučene terapije koju vam je propisao liječnik, pripazite na adekvatan prehrambeni unos i opskrbite se visokokvalitetnom dermokozmetikom.

KAKO ŽIVJETI SA PSORIJAZOM

Promjene na koži koje se pojavljuju s dijagnozom psorijaze mogu jako negativno utjecati na samopouzdanje pojedinca. Izgled lezija na koži, ali i neugodan svrbež, često dovode do narušavanja socijalnog aspekta života pojedinaca sa psorijazom. Terapija ove neugodne bolesti kože zahtijeva dosta samodiscipline i upornosti, ali zahvaljujući svakodnevnom napretku zdravstvenih rješenja simptome je sve lakše kontrolirati. Osim pronalaska adekvatne terapije, preporučljivo je pokušati smanjiti emocionalni stres koji prema znanstvenim istraživanjima može pogoršati tijek psorijaze, a u nekim je slučajevima i čimbenik koji ju je prvi put izazvao. Ne smije se zaboraviti na važnost pravilne prehrane i izbjegavanje alkohola, ali i pravilne njege kože.

ZAHTJEVNA NJEGA KOŽE

Njega kože sa psorijazom izrazito je zahtjevna, a njeno nepravilno čišćenje može samo pogoršati tegobe. Prvo pravilo je izbjegavanje ekstremnih temperatura prilikom tuširanja i kupanja. Naime, i vruća i hladna voda imaju negativan utjecaj na kožu sa psorijazom pa je preporučljivo koristiti isključivo vodu sobne ili srednje tople temperature. Osim toga, trebalo bi izbjegavati dugo izležavanje u kadi. Kupka ne bi trebala trajati više od deset minuta jer dulje izlaganje vodi pogoduje isušivanju kože.

PHARMACERIS P - LINIJA ZA KOŽU SA PSORIJAZOM

U laboratoriju Dr Irene Eris, čija je nit vodilja olakšati svakodnevni život pacijenta, formulirane su brojne dermoinovacije za rješavanje različitih problema kože, pa tako i psorijaze. Dugi niz godina provodio se velik broj kliničkih istraživanja u cilju pronalaska najboljeg spoja aktivnih sastojaka za pomoć osobama sa psorijazom. Dermokozmetika ne liječi psorijazu, ali može ublažiti njene simptome i pomoći pacijentima da se osjećaju bolje u svojoj koži. Pharmaceris proizvodi iz P-linije pažljivo su formulirani baš za njegu kože sa psorijazom. Posebno treba istaknuti jedinstveni i patentirani sastojak formuliran ekskluzivno za Pharmaceris - ulje katrana smreke. U rutini njege kože sa psorijazom potrebno je obratiti pažnju na proizvode za kupanje ili tuširanje te birati one namijenjene osjetljivoj koži ili, još bolje, proizvode formulirane baš za kožu sa psorijazom.

image
Press

Gel za pranje tijela Pharmaceris PURI-ICHTILIUM

Pharmaceris PURI-ICHTILIUM je gel za pranje tijela i vlasišta namijenjen osobama sa psorijazom koji regulira proces deskvamacije, odnosno ljuštenja kože. Ovaj specijalizirani gel preporučuje se odraslima, ali i djeci starijoj od osam godina. Indiciran je za uklanjanje nakupina ljuskica i sprečavanje ponovne pojave neugodnih simptoma i pogoršanja psorijatičnih lezija. Pomno birani aktivni sastojci pomažu u svakodnevnom čišćenju tijela i vlasišta:

  • pirokton olamin (0,5%) smanjuje ljuštenje kože i perut sprečavajući njihovu ponovnu pojavu
  • imunoaktivator vitamin D aktivira VDR gen koji kodira receptor vitamina D, vraća stanicama sposobnost da tvore učinkovitu barijeru koja štiti kožu te regulira deskvamaciju mrtvih stanica epiderme
  • ihtiol i betain ublažavaju peckanje i svrbež tijela i vlasišta
  • ekstrakt kore vrbe normalizira stvaranje epidermalnih stanica te vraća koži zdrav izgled i teksturu.
image
Press

Krema za hidrataciju Pharmaceris PSORITAR INTENSIVE

Poslije svakog čišćenja kožu prvo treba temeljito i pažljivo osušiti nježnim ručnikom. Zatim ju je potrebno hidratizirati kvalitetnim pripravkom za osjetljivu kožu sa psorijazom. Pharmaceris PSORITAR INTENSIVE krema namijenjena je lokalnoj primjeni na koži zahvaćenoj psorijazom. Ima klinički dokazanu učinkovitost u smanjenju svrbeža i peckanja te regeneraciji i poboljšanju hidratacije kože u osoba sa psorijazom. Također je dokazano da krema smanjuje vidljivost psorijatičnih lezija i peruti već za sedam do 10 dana.

Aktivni sastojci su:

  • 2% ulja katrana smreke, inovativan i patentirani aktivni sastojak dizajniran za tretman kože zahvaćene psorijazom koji u samo tjedan dana primjene smanjuje vidljivost psorijatičnih lezija do 30%
  • 0,3% ihtiola i 0,25% salicilne kiseline pomaže u ublažavanju iritacija i peckanja kože
  • 3% ulja kanole i 1% ulja konoplje koži daje emolijentnu zaštitu, tanak zaštitni film koji štiti od vanjskih utjecaja
  • 0,3% alantoina ima protuupalno djelovanje i potiče regeneraciju kože

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Pharmacerisom

Linker
26. travanj 2024 21:22