SHUTTERSTOCK
brzo i jeftino

Najjednostavniji trik uz pomoću kojeg ćete odlediti stakla na autu za nekoliko sekundi

Napravite vlastiti ekološki prihvatljiv sprej siguran za djecu i kućne ljubimce

Svi vi koji ste vlasnici limenog ljubimca no ne i garaže došli ste na svoje! Znamo koliko je izazovno na debelim minusima u ranu zoru čistiti slojeve napadalog snijega (iako rijetka pojava posljednjih godina), a koliko je još izazovnije očistiti zaleđena vjetrobranska stakla ne bismo li u ‘jednom komadu‘ stigli na posao.

Sprej za odmrzavanje iz vlastite radinosti

Ovaj bolan proces za vaše ruke značajno ćete smanjiti uz pomoć spreja kojeg možete sami napraviti. Osim što sadrži nekoliko sastojaka i jednostavan je pripremanje, ekološki je prihvatljiv i siguran za djecu i kućne ljubimce.

Sastojci

  • Voda
  • Bijeli ocat za čišćenje
  • Bočica s raspršivačem

Pomiješani sastojci će najbolje djelovati na temperaturama ispod nula Celzijevih stupnjeva, a bocu nemojte ostavljati u automobilu. Naime, ako je temperatura preko noći ispod ništice, velika je vjerojatnost da će se tekućina smrznuti.

Ostali trikovi za uklanjanje leda

Evo još nekoliko trikova za što lakše odleđivanje.

  • Mješavina od slane vode: Iako sol nije najbolja opcija jer može zamrljati staklo, ako nemate druge opcije, znajte da ona može djelovati na temperatura do minus pet stupnjeva Celzijevih.
  • Sok od kiselih krastavaca: Bizarno, ali pomaže. Ponovno, ako nemate druge opcije, sok od kiselih krastavaca može dobro doći tijekom zimskih mjeseci kao pomoć ne samo kod odleđivanja vjetrobranskog stakla već i odleđivanja pločnika, prozora... Budući da sok ima puno soli, mješavina će brzo otopiti led.
Linker
27. travanj 2024 02:36