SHUTTERSTOCK
moćan saveznik

Nahranite kožu iznutra - dodatak prehrani koji je neizostavan dio beauty rutine nakon 30-e

Kako starimo, proizvodnja kolagena se prirodno smanjuje, a postojeći se brže razgrađuje

Sve je lako kad si mlad, no svjesni smo da godine prolaze, a s njima i mladolikost organizma. To ćemo prvo primijetiti na našem najvećem organu - koži. I što sad možemo učiniti kako bi što dulje zadržali mladenački i glatki izgled kože - trebamo ju dobro nahraniti iznutra. I to sa sastojkom koji bi nam trebao biti neizostavan dio beauty rutine - moćnim kolagenom.

Čuvar elastičnosti kože

Kolagen je najzastupljeniji protein u ljudskom organizmu kojeg možemo pronaći u kostima, mišićima, koži i tetivama. Ovaj važan protein čini tkivo jačim, otpornijim i elastičnijim. Esencijalan je za zdravlje i dobar izgled kože te joj omogućuje rastezanje i vraćanje u prvobitni oblik te tako održava mladolik izgled. Nalazi se u srednjem sloju kože kojeg nazivamo dermis i doprinosi stvaranju mreže čija je zadaća učvršćivanje slojeva kože, pritom osiguravajući novi rast stanica. Ipak, kako starimo, njegova proizvodnja se prirodno smanjuje, a postojeći se brže razgrađuje što doprinosi razvoju bora, finih linija, suhe i opuštene kože. Vanjski čimbenici poput izlaganja suncu, pušenje te prekomjerni unos ultra procesirane prehrane također mogu ubrzati njegovu razgradnju.

Važnost kolagena u održavanju mladenačkog izgleda kože i odgađanju pojave znakova starenja, primjerice bora, ne može se ignorirati. Bez kolagena, koža jednostavno ne bi bila elastična. Već oko 30. godine počinje se smanjivati proizvodnja ovog dragocjenog proteina i to je jedan od razloga zbog kojeg se počinju pojavljivati bore.

Postoje različite vrste kolagena

U ljudskom je tijelu prepoznato oko 28 tipova kolagena. Razlikuju se po načinu na koji su molekule sastavljene, dodanim staničnim komponentama i gdje se kolagen koristi u tijelu. Postoji pet glavnih vrsta kolagena od kojih svaki ima izrazito važnu funkciju u tijelu. Razlikujemo sljedeće tipove:

  • Tip I. - stvara 90 posto kolagena u tijelu. Ovaj je tip kolagena prisutan u našoj koži
  • Tip II. - nalazi u elastičnoj hrskavici koja pruža potporu zglobovima
  • Tip III. - nalazimo ga u mišićima, arterijama te organima
  • Tip IV. - nalazi se u slojevima kože
  • Tip V. - nalazi se u rožnici oka, nekim slojevima kože, kosi i tkivu posteljice

Ima li lijeka?

Godine ne možemo vratiti, no srećom, gubitak elastičnosti kože i znakove starenja možemo usporiti. Nekoliko je ključnih faktora koji pomažu u ovom procesu. Obavezno i redovito (bez obzira na godišnje doba) nanosite kremu sa zaštitnim faktorom. Držite se uravnotežene prehrane za koju se idealnom pokazala mediteranska. Ovaj oblik prehrane obiluje povrćem, cjelovitim žitaricama, orašastim plodovima, voćem te umjerenim količinama plodova mora, mesa, peradi, mliječnih proizvoda i jaja. Sve nabrojeno će zbog svog nutritivnog sadržaja doprinijeti mladolikom izgledu i redukciji bora. Uz to, na tržištu postoje dodaci prehrani koji će učinkovito pomoći zadržati kožu zdravom i elastičnom, a mi izdvajamo Collagen Skin Booster.

image
Press

Collagen Skin Booster - provjerena formula za mladost

Collagen Skin Booster je dodatak prehrani za njegu kože sa sastojkom Verisol® P kolagenom od svinja, za koji je znanstveno dokazano da poboljšava elastičnost kože i ublažava bore oko očiju u četiri tjedna. Verisol® P sadrži neke od najsnažnijih bioaktivnih peptida kolagena na tržištu. Isto tako se pokazalo da smanjuje vidljive znakove celulita nakon tri mjeseca redovnog korištenja.1

Dodatne prednosti ove formulacije je činjenica da je niskokaloričan i bez glutena. Također, sadrži prirodnu aromu jagode i limuna. Sadrži ključne vitamine i minerale za podršku ljepoti iznutra. Vitamini (A, C, E, niacin i biotin) i minerali (cink, selen, bakar i jod) koji doprinose zdravoj koži, kosi i noktima. Biotin, jod, vitamin A i cink doprinose održavanju normalne kože. Biotin, selen i cink doprinose održavanju normalne kose. Selen i cink doprinose održavanju normalnih noktiju. Dodatna zanimljivost je da mnogi ‘veganski’ ili ‘biljni’ proizvodi s kolagenom zapravo ne sadrže kolagen, već samo određene mikronutrijente poput vitamina C, koji doprinose normalnom stvaranju kolagena.2

Zašto odabrati svinjski kolagen?

Kada govorimo o kolagenu najčešće mislimo na onaj goveđi i riblji. Iako je goveđi po strukturi sličan svinjskom kolagenu, ispostavilo se da ipak nije toliko učinkovit. Svinjski kolagen koji je i dio Collagen Skin Booster formulacije ima nevjerojatno sličnu strukturu ljudskom kolagenu, što je jedan od razloga zašto ga naša koža tako dobro prihvaća.

Ovaj fantastičan sastojak dolazi s nizom prednosti koje mogu napraviti stvarnu razliku u izgledu vaše kože:

  1. Poboljšava elastičnost i čvrstoću kože - budući da je svinjski kolagen strukturno sličan našem vlastitom kolagenu, koža ga lako apsorbira. To može dovesti do povećane elastičnosti, čvrstoće i mlađeg izgleda.
  2. Smanjuje bore i fine linije - dodavanjem svinjskog kolagena svojoj beauty rutini možete smanjiti pojavu ovih problema povezanih sa starenjem.
  3. Pospješuje hidrataciju kože - dodatna hidratacija može dovesti do punije, glađe kože koja je mekana i podatnija na dodir.
  4. Jača kosu i nokte - iako je svinjski kolagen prvenstveno poznat po svojim dobrobitima za kožu, njegova moć ne staje tu. Također može učiniti čuda za vašu kosu i nokte. Isprobajte i uvjerite se sami.
image
Press

Izvori:



Sponzorirani sadržaj nastao je u suradnji s Herbalife Nutrition

Linker
27. travanj 2024 14:13