U četvrtak uz Jutarnji list potražite novi broj magazina za ljepotu i zdrav život.
 Foto: iStock
Ne propustite novu Vitu

Lijepi, mirisni i neodoljivi uđite u Novu godinu

Od njege kože, preko obaveznih rituala u zimskom periodu godine, do sjajnih recepata i programa vježbanja. Sve to čitajte u novoj Viti.

Tko ove zime želi mirisati baš onako trendovski - mirisat će na proljeće. Parfumerske su kuće, naime, ove sezone odustale od teških, drvenastih mirisa, uobičajenih za zimu, i odlučili se za mirise bijelih cvjetova, kao što je cvijet gorke naranče pretočen u ulje neroli ili opojna tuberoza. Na ovu su mirisnu kartu zaigrali Chanel, Givenchy, Dior, Michael Kors..., ma svatko tko drži do sebe u svijetu parfema, a u kojim se bočicama kriju baš te mirisne esencije otkriva nova Vita koja će na kisocima biti u četvrtak, 20. prosinca.

Pišemo i što je sve potrebno za pravilnu njegu zrelije kože, kako u svakodnevnoj rutini, tako i u pripremama za (novogodišnji) party.

Robin Wright, glumica čija ljepota s godinama kao da sve više dolazi do izražaja, otkrila je što čini za svoj dobar izgled, a ključ je - tvrdi - u umjerenosti.

Zašto su važne masaže

Za ljepotu, ali i za zdravlje i dobro raspoloženje, važne su masaže. Pročitajte zašto je dobro prepustiti se masažama vrućim kamenjem, toplom čokoladom, zlatom, esencijalnim uljima...

Tko ima dišnih ili kožnih problema, olakšanje može potražiti u slanoj sobi, prostoriji koja imitira ugođaj i atmosferu pravih slanih spilja ili slanih rudnika. Boravkom u slanoj sobi pozitivno se utječe na obrambeni sustav cijelog organizma, a tako se može prevenirati i cijeli niz bolesti.

U Viti smo se pozabavili i jelima koja možete pripremiti za blagdane, ali to nisu uobičajena jela; za vas smo organizirali cjelovit svečani stol na vege način, a u Zdravoj kuhaoni predstavljamo protokol prehrane kod autoimunih bolesti. Tko kaže da i takav jelovnik ne može biti zanimljiv, raskošan i ukusan?

Recepti koje ćete voljeti

Za one malo klasičnijih ukusa donosimo recepte za pripremu različitih džemova, kompota, marmelada, ukuhanog voća..., ali i tu smo pomalo zakoračili na nov teren, pa predlažemo i recepte u kojima upoće nema dodanog šećera. Jer, voće je slatko samo po sebi.

Premda smo u tjednima kad se uobičajeno jede više, a trenira manje, nismo zaboravili ni brigu za tjelesnu formu.

Između ostaloga, donosimo set vježbi pomoću težine vlastitog tijela. Vrlo su učinkovite, a za njih vam treba samo malo prostora i vremena i nešto dobre volje. A kad se uhodate u vježbama, razinu spremnosti provjerite na našem zabavnom testu tjelesne kondicije.

Vita je u četvrtak u prodaji u paketu s Juatrnjim listom po cijeni od 14 kuna. Od petka je u samostalnoj prodaji.

Linker
19. svibanj 2024 10:27