FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
mali trikovi

I kajenski papar nam može pomoći u borbi protiv celulita i loše cirkulacije

Pravo je vrijeme da se starom neprijatelju pokušate suprotstaviti novim sredstvima


Ovo je jedno od onih čarobnih sredstava koja imaju mnoštvo korisnih primjena, među kojima su na samom vrhu mršavljenje i uklanjanje celulita. Kajenski papar je snažan termogen, što znači da zagrijava tijelo tako da ono prirodno počinje trošiti više kalorija i sagorijevati više masti.

image
FOTOGRAFIJE: shutterstock


Slaba cirkulacija

Druga dobrobit kajenskog papra je to što ubrzava protok krvi i pospješuje cirkulaciju, a slaba cirkulacija jedan je od glavnih krivaca za nastanak celulita. Uz to, on je moćno detoksicirajuće sredstvo. Dva puta dnevno uzmite pola do jedne čajne žličice kajenskog papra u prahu te ga što češće koristite za kuhanje i začinjanje jela. Možete dodati i jednu čajnu žličicu kajenskog papra te jednu žličicu sitno naribanog đumbira sa svježe iscijeđenim sokom jednog limuna i malo tople vode. Dobro promiješajte i popijte jednu čašu dva puta dnevno.

Ne zaboravite da kajenski papar jako zagrijava pa ako inače imate problema s navalama vrućine, radije odaberite suplemente s kajenskim paprom u kapsulama kod kojih učinak zagrijavanja nije tako naglašen.

Linker
25. travanj 2024 18:26