FOTOGRAFIJE: AJA KOSKA GETTY IMAGES
Njega

Četiri prirodne maske za svježiji izgled

Namirnice koje koristite u kuhinji iskoristite i za tretman lica

Pomoću namirnica koje imate nadohvat ruke, u ostavi ili hladnjaku, možete u nekoliko trenutaka pripremiti kvalitetne maske za lice. Njima ćete osvježiti i nahraniti kožu. Osim toga, malo opuštanja nakon svih akcija u kuhinji dobro će doći...

BJELANCE, KRASTAVAC I MLIJEKO U PRAHU

Istucite bjelance i zatim ga pomiješajte s mlijekom u prahu i sokom krastavca. Smjesu nanesite na lice i pustite da se potpuno osuši. Nakon toga lice nježno isperite.

BJELANCE I JOGURT ZAHIDRATACIJU

Dva bjelanca i 2 žlice jogurta Izmiješajte sastojke u zdjeli, nanesite masku na lice i ostavite da djeluje pet do deset minuta. Isperite lice toplom vodom i nježno posušite ručnikom. Ova maska je idealna za hidrataciju lica.

JOGURT SA ZOBENIM BRAŠNOM

Sastojci: 1 šalica jogurta i pola šalice zobenog brašna Izmiješajte sastojke i nanesite smjesu na lice. Nakon što ste je ostavili da djeluje 10 do 15 minuta, isperite lice mlakom vodom i nježno posušite.

KUPUS S MLIJEKOM

Dvije velike žlice naribanog svježeg kupusa pomiješajte sa šalicom mlijeka (2 dl) pa lagano kuhajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Kada se ohladi, u smjesu dodajte žumance i žličicu ulja od koštica grožđa. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Masku nanesite na očišćeno lice i ostavite najmanje dvadeset minuta. Isperite mlakom vodom.

Linker
04. svibanj 2024 08:06