Svaki dan vježbamo s Hanom Dervović!
 Snimila: Neja Markičević
Video specijal Joga za početnike

Ratnik 2: energizira tijelo, jača mišiće nogu i topi celulit s bedara

Pridružite nam se i jogom ispunite duh i tijelo pozitivnom energijom! Sve što vam treba za uspješno vježbanje je joga prostirka, jastuk, (po potrebi-joga blok), malo prostora toliko da možete raširiti ruke i dobra volja!

Joga vježbe osmislili su i pripremili: Divine Energy Park, Hana Dervović učiteljica joge

NAČIN IZVOĐENJA: Stanite u raskoračni stav s rukama na bokovima. S udahom okrenite desno stopalo prema naprijed te uz izdah savinite desno koljeno pod kutom od 90 stupnjeva. Lijeva noga neka ostane ispružena (60 stupnjeva prema unutra) Kralježnica je uspravna, prsa otvorena, a ruke raširene, s dlanovima okrenutima prema podu. Pogled je usmjeren prema desnoj nadlanici.

Zadržite se u položaju mirno dišući, 5-10 dubokih udaha i izdaha. Udahnite, zadržite dah izađite iz položaja i dođite u raskorak sa odručenjem, izdahnite. Udahnite, zadržite dah i uđite u položaj na drugu stranu, tj. drugu nogu.

KONCENTRACIJA: na dah

DOBROBITI: osim što jača mišićni sustav, ovaj položaj pomaže nam da ostanemo mirni, usredotočeni te da se uzdignemo iznad vlastitih ograničenja u svakodnevnim bitkama. Ova asana smanjuje masne naslage na kukovima i butinama, regulira menstruacijski ciklus, isteže ruke, prepone i ramena, otvara prsni koš, razvija izdržljivost i koncentraciju, energizira tijelo, jača mišiće nogu, poboljšava koncentraciju i ravnotežu te pomaže kod spuštenih stopala.

Linker
27. travanj 2024 02:15