Liječnici KBC-a Osijek s veseljem su dočekali otvorenje nove sale, jer to znači bolje uvjete rada za njih, ali i bolje uvjete (iz)liječenja za pacijente.
 Getty Images/iStockphoto
Investicija od 4,2 milijuna kn

U osječkom KBC-u otvorena nova sala za invanzivnu kardiologiju

Pored ovog objekta, aktualni ministar zdravstva otvorio je i novu ordinaciju fizikalne medicine i rehabilitacije u ambulanti Retfala osječkog Doma zdravlja.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić u osječkom je KBC-u otvorio novu salu za invanzivnu kardiologiju na Zavodu za bolesti srca i krvnih žila, te naglasio kako je jedan od glavnih projekata Vlade za ovaj dio Hrvatske izgradnja novog Kliničkog bolničkog centra u Osijeku u narednih nekoliko godina, a neće se stati ni s opremanjima postojećih objekata, piše HINA.

"Jako sam zadovoljan što je opremljen još jedan vrijedan prostor na dobrobit stanovništva ovog dijela Hrvatske. Smisao svega je intervenirati na vrijeme i spasiti život i to sada imamo u ovom dijelu Hrvatske", izjavio je ministar, koji je prije nove sale otvorio i novu ordinaciju fizikalne medicine i rehabilitacije u ambulanti Retfala osječkog Doma zdravlja.


Uz bok svjetskim stručnjacima

Ustvrdio je kako je u razgovoru s osječkim kardiolozima zaključio kako se u postupcima i kvalitetom rada mogu nositi s najboljima na svijetu te zaslužuju ovu novu, moderno opremljenu salu.

Ravnatelj KBC-a Željko Zubčić rekao je kako je planirana vrijednost uređenja i opremanje nove sale bila pet milijuna kuna, ali su u postupku javne nabave uspjeli ovu salu dobiti za 4,2 milijuna kuna.


Dostupni 24 sata dnevno

"Zahvalni smo Ministarstvu zdravstva što je prepoznalo potrebe KBC-a Osijek i istočnog dijela Hrvatske, Vladi što je na svojoj sjednici u prosincu 2017. godine donijela odluku o dodjeli sredstava u iznosu tri milijuna kuna za Urologiju za nabavku uređaja litotriptora i pet milijuna kuna za ovu salu za Kardiologiju. Ona će omogućiti našu dostupnost 24 sata za hitne kardiološke pacijente i uvođenje novih dijagnostičko-terapijskih postupaka, čime će se smanjiti i lista čekanja", rekao je Zubčić.

Zorin Makarović, specijalist u Klinici za unutarnje bolesti, je za novu opremu istaknuo kako je riječ o izvanrednoj tehnologiji koje se ne bi postidile ni bolnice u SAD-u, a napomenuo je da ovom KBC-u gravitira veliki broj pacijenata iz pet slavonskih županija, gdje obitava oko 900 tisuća stanovnika.


Bolji uvjeti liječenja

"Ova sala nam pruža niz novih strateških mogućnosti u liječenju pacijenata, uključujući i liječenje periferne arterijske bolesti i sudjelovanje u liječenju bolesnika s moždanim udarom. Prema izvješću HZZO-a, naš KBC je prošle godine u Hrvatskoj bio na vodećem mjestu po broju bolesnika s akutnim srčanim udarom kojima smo ugradili stent, njih više od 600", naveo je Makarović.

IZVOR: Hina

Linker
24. travanj 2024 15:07