Bolje od ovog ne može

Nakon ove četkice za zube više nećete poželjeti niti jednu drugu

Sastoji li se vaša rutina održavanja oralne higijene od korištenja četkice, paste, zubnog konca i interdentalne četkice, a opet niste zadovoljni rezultatima? Rješenje je bliže nego što mislite...

 

Znate li kako možete biti sigurni da ste prije spavanja dobro oprali zube? Ako ujutro ne osjećate nikakav zadah kada prolazite jezikom između njih. No kako to postići i kako otkriti u čemu griješite?

Sastoji li se vaša rutina održavanja oralne higijene od korištenja četkice, paste, zubnog konca i interdentalne četkice, a opet niste zadovoljni rezultatima?

 

Teško dostupna mjesta

To nije ništa iznenađujuće, potvrdio je doktor dentalne medicine Ivan Antolković.

- Iz tog razloga najčešće preporučujem pacijentima korištenje sonične električne četkice, pošto sam tako sigurniji da će puno bolje očistiti zube - rekao je. Dodaje da je najveći problem pri održavanju oralne higijene tehnika četkanja.

- Jako je važno očistiti i teško dostupna mjesta u usnoj šupljini, a pacijentima je teško manualno oponašati vibracijsku tehniku električne četkice. Loše četkanje i prejako pritiskanje može dovesti i do oštećenja zubnih vratova i recesije - naglašava doktor.

Idealna četkica, kaže, ima prilagodljivu glavu (najveći problem kod manualne četkice je to što najčešće imaju prevelike glave) te će savršeno očistiti sva teško dostupna mjesta i male zube. Poželjno je da se njome, dodaje Antolković, što lakše rukuje.

 

Najpametnija četkica

Na tržištu se pojavila najpametnija sonična električna četkica, koja nadilazi sve ove probleme. DiamondClean Smart najbolja je Phillipsova četkica do sada. Uz nju dobivate četiri glave kojima možete u potpunosti očistiti usnu šupljinu. Puni se u elegantnoj čaši iz koje možete popiti vodu za ispiranje usta, a uz nju dobivate i punjač, ako niste kod kuće dulje od dva tjedna, koliko traje baterija četkice.

Pitate se zašto je najpametnija?

Zato što ima aplikaciju u kojoj je 3D karta usne šupljine, a koja vas posebno podsjeća na problematična područja.

 

Aplikacija vas prati dok četkate zube pametnim lokacijskim senzorom i javlja vam koja ste mjesta četkali, a koja niste. Naravno, sve u realnom vremenu. Također, javlja vam kad ste postigli temeljito čišćenje.

 

Ima i senzor za agresivno četkanje i podsjeća vas da popustite pritisak ako pretjerujete. Glave četkice automatski odabiru optimalne stavke. Njima ćete očistiti teško dostupna mjesta, desni i jezik.

Pravilna oralna higijena najbolja je zaštita i preventiva od većih dentalnih problema i komplikacija koje mogu nastati u budućnosti. Higijena zubi štiti nas od bakterija i mikroba koji uzrokuju karijes, loš zadah, zubni kamenac te krvarenje desni. Ako niste ovladali pravilnom tehnikom olakšajte si pametnim proizvodima na tržištu ili se jednostavno prepustite učinkovitosti modernih rješenja.

Imate li aplikaciju za praćenje mjesečnice, brojanje koraka, pratite li tjelesnu aktivnost putem mobilnog uređaja, zašto onda ne biste pomoću aplikacije kvalitetno održavali oralnu higijenu?

 

Promo

Provjerite sve benefite i karakteristike ovog proizvoda:

 

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo