Apel

Obiteljski liječnici, budite dostupni svojim pacijentima!

KoHOM poziva i pacijente da ustraju u pridržavanju protuepidemijskih mjera

Koordinacija hrvatske obiteljske medicine pozvala je obiteljske liječnike da ustraju u maksimalnoj dostupnosti svim svojim pacijentima, svjesni nedostatka liječnika i izazova koji se očekuju, a pacijente da ustraju u pridržavanju protuepidemijskih mjera. 

Poziv kolegama

"Epidemija izazvana virusom COVID-19 traje dulje nego što je to itko mogao predvidjeti, a još uvijek nema pravog odgovora na pitanje kako će se situacija dalje razvijati. Obiteljski liječnici okupljeni u udruzi KoHOM pozivaju kolege da ustraju u maksimalnoj dostupnosti svim svojim pacijentima", priopćila je Koordinacija hrvatske obiteljske medicine (KoHOM).

Svjesni su da je velik nedostatak liječnika u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, ali i toga kakvi ih izazovi u skoro vrijeme čekaju - uz aktualnu epidemiju očekuje ih i gripa, uz turiste i izbjeglice, a uz veliko administrativno opterećenje i najavljeni novi preventivni programi.

 

KoHOM pacijente poziva da ustraju u pridržavanju protuepidemijskih mjera - socijalna distanca, maske u zatvorenim prostorima, čuvanje starijih i bolesnih. Svima preporučuju da se prije dolaska u ordinacije najave telefonom, a kod dolaska obavezno nose masku. "Tako sprječavamo grupiranje bolesnih i ugroženih skupina kao i dulje zadržavanje u čekaonici. To ne znači da smo zaključali vrata već da smo organizaciju rada prilagodili epidemijskoj situaciji", istaknuli su liječnici.

Strpljenje i razumijevanje

Dnevni broj kontakata liječnika i medicinske sestre s pacijentima je veći od 100, vrlo često i blizu 200, stoga će biti iznimno važno razumijevanje, strpljenje i suradnja svih pacijenata, naglasili su.

Izvor: Hina

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo