Najnovije istraživanje

Netočno je da djeca učvršćuju brak

Talijanski psihijatar Giacomo Dacquino navodi i da svakodnevna briga o djeci, kao i konstantan napor oko poslova u kući 'ubijaju' ljubav.

Uvijek se govori o kriznoj sedmoj godini braka. Brakorazvodni odvjetnici tvrde drugačije. Po njima supružnici doživljavaju prvu krizu u petoj godini braka, a razvode se kasnije, najčešće nakon dvanaest zajedničkih godina.

Najnovije istraživanje provedeno u Italiji kaže da je teza da djeca učvršćuju brak netočna.

"Potomstvo možemo predstaviti kao, na primjer, zastavicu na slalomu koji izvode muškarac i žena. Ali, treba znati voziti slalom. To stalno ponavljam parovima koji dolaze u bračno savjetovalište: morate se naučiti ponekad obraniti od djece, pronaći vrijeme kada ćete se baviti sobom, osigurati nekoga tko će čuvati dijete jednu večer u tjednu, kada ćete se posvetiti svom životnom suputniku, jer u životu vam je partner najvažniji" smatra talijanski psihijatar Giacomo Dacquino.

 

Posvetite se partneru

Nadalje, navodi i da svakodnevna briga o djeci, kao i konstantan napor oko poslova u kući 'ubijaju' ljubav. Preporuča da se supružniku posveti više pažnje i vrati ono što se ugasilo.

Ljudi nažalost žive sve užurbanije i pod priličnim su stresom. Zato ne uživaju dovoljno u društvu svojeg partnera. Često dok jedan radi, drugi je kod kuće s djetetom i obrnuto. Također, dok jedan izlazi s društvom, drugi je opet kod kuće. Nikako da se usklade, a to negativno utječe na ljubavne odnose.

 

Prepustite se trenutku

'Mnogi parovi boluju i od pretjeranog planiranja budućnosti. Za time, realno, nema potrebe. Bolje se prepustite trenutku sada i ovdje. Uživajte u razgovoru, u novom partnerovom parfemu ili frizuri', preporuka je psihijatra Dacquina.

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo