Kulinarska radionica

Svi okusi Tajlanda na jednom mjestu

Putopisna kuharica Ivana Orešić će u kuhinju Centra za kulturu prehrane unijeti nezaboravan djelić neodoljive tajlandske svakodnevice i šarenilo slavne plutajuće tržnice Damnoen Saduak.

 

Centar za kulturu prehrane organizira još jedan put oko svijeta kroz kuhinju. Ovaj put polaznici tečaja idu na Tajland, kojeg slobodno možemo nazvati zemljom stotinu okusa. Raznolikost namirnica i začina su nešto što kažu da se može razumjeti samo oko posjetite ovu zemlju.

Ivana Orešić, poznata kao Putopisna kuharica i globalna proždrljivica degustirala je uzduž i poprijeko kugle zemaljske. Nedavno se vratila s Tajlanda... Rano prosinačko jutro na rijeci Kwai, žamor, gužva, lupanje vesala drvenih čamaca o površinu vode... Miješaju se tisuće boja voća, povrća, začina sa slanim i slatkim mirisima svježe pripremljenih jela. Široko se smiješeći simpatična gospođa za tek nekoliko bahta nudi slasno kokosovo mlijeko, dok njena kolegica reže sočni mango.

 

Nezaboravni okusi

- Ondje gladni ne možete ostati, ali niti otići bez pokojeg suvenira ili barem fotografije sa žutim kraljevskim pitonom - kaže Ivana.

Ivana će u kuhinju Centra za kulturu prehrane unijeti nezaboravan djelić neodoljive tajlandske svakodnevice i šarenilo slavne plutajuće tržnice Damnoen Saduak.

 

Polaznike će učiti spremati:

  • Tajlandsku juhu s rižinim rezancima
  • Ljetne rolice sa slatkim čili umakom
  • Wok thai rezance
  • Ulične palačinke s bananama

 

Tajlandsku kuhinju možete upoznati u utorak, 13. srpnja od 18 do 20.30 sati u Centru za kulturu prehrane u Zagrebu. Svi polaznici dobivaju diplomu i recepte.

 

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo