FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Zaista zanimljivo

Za čim muškarci najviše žale nakon prekida: ‘Nikad si neću oprostiti što sam joj to priuštio...‘

Na Redditu su muškarci otkrili za čim najviše žale nakon propalih veza

Veze se započinju, prekidaju, ljudi odlaze i novi dolaze. Događa se svima. Neki prekidi nas mogu iznenaditi, a neki dolaze kao olakšanje nakon dugog, kriznog razdoblja. Međutim, u svima njima postoje lekcije. Ne samo za žene nego i za muškarce. Na Redditu su muškarci otkrili za čim najviše žale iz propalih veze. Neki odgovori su zaista dubokoumni.


I danas žalim zbog prekida

Žalim što sam ju odgurnuo jer sam bio prezaposlen i nisam htio da vidi moju "lošu" stranu. Nikad se nisam slagao s nekim kao što sam s njom. Od trenutka kad smo se upoznali, bilo je savršeno i samo sam to odbacio. Sad sam u kasnim 30-ima i prilika je sve manje. No ostaje mi utjeha - barem se mogu sjećati sreće koja je trajala jedno kratko vrijeme.

  • WiidStonks


Potratio sam njezino vrijeme

Osjećam kao da sam potratio njezino vrijeme. Prekinuli smo jer ja nisam bio siguran želim li djecu, a ona ih je željela. Imao sam 29 godina, a ona 30. Sada je prošlo nekoliko godina otkako smo prekinuli. Mislim da smo oboje proveli toliko vremena osjećajući kao da nikada nećemo pronaći partnera, da se nijedno od nas nije željelo suočiti s prekidom zbog takve razlike u stajalištima. Tako glupo. Nakon puno plakanja i terapije za parove, prekinuli smo. Stvarno se nadam da će pronaći osobu za sebe i da će dobiti obitelj kakvu je oduvijek željela.

Bilo nam je odlično zajedno. Na kraju sam nakon dvije godine veze bio prisiljen razmišljati o prekidu. Prije toga, nikad nisam razmišljao o djeci, samo sam mislio da će se to dogoditi ako je suđeno. Sad znam da ih ne želim.

  • brjh1990


Idealizirao sam ju

Bio sam totalni idiot tijekom prekida. Pogriješio sam u vezi svojih osjećaja i mislio sam da je ona žena mog života. Međutim, moji osjećaji nisu bili usmjereni prema njoj nego prema slici koju sam stvorio o njoj. Idealizirao sam je u svim aspektima jer nisam imao dovoljno samopouzdanja. Nakon nekoliko teških mjeseci, počeo sam ići kod psihoterapeuta i to mi je pomoglo da ju prebolim.

  • PM_Me_Big_PPC


Strahovi i nesigurnosti su mi vodili život

Izdao sam ju. Nisam bio dovoljno odrastao da ju zaslužim. Ona mi je govorila koje su njezine potrebe, i umjesto da joj vjerujem, ja sam dopustio da mi strahovi, nesigurnosti i impulzivnost potaknu nepošteno ponašanje. Iako sada znam više o tome zašto sam takav i nastojim se poboljšati, svjestan sam i da sve to što sam činio je stvarno isprazno.

  • stiletteaux
image
FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK


Trebao sam biti bolji

Kad sam bio mlađi, jednostavno bih prekinuo vezu kad bi mi dosadilo. Volio bih da sam bio bolji. Nisam bio zao, samo ravnodušan.

  • TrueSpins


Stavio sam svoj život na čekanje

Žalim što se nisam prije zauzeo za sebe i svoje vrijednosti, umjesto toga sam se pokušao mijenjati kako bi veza opstala, a svejedno se na kraju raspala. Zanemarivao sam svoje hobije kako bih imao više vremena za nju. Nisam shvatio, dok nije bilo prekrasno, da sam svoj život stavio na čekanje da bih bio s njom. Nikad se nisam žalio na stvari koje su prelazile granice jer uvijek nastojim ugoditi ljudima. Samo bih zatvorio oči i nadao se najboljem ili nekom čudu, a potpuno bih zaboravio na sebe.

No, drago mi je da se to dogodilo. Naučio sam dosta iz toga i sad znam postaviti granice. Mora postojati granica do koje ćete ugoditi nekome, posebno ako vaš partner ne pokušava učiniti isto za vas.

  • Soundchok


Ona nije zaslužila da ju prevarim

Žalim što sam varao. Ne toliko zbog prekida nego zato što sam ju jako povrijedio svojom izdajom. Ona nije zaslužila to. Bila je potpuno u pravo što je bila ljuta i što je prekinula svaki kontakt sa mnom. Nikad si neću oprostiti što sam joj to priuštio.

  • CoTripper

Nasilno sam se ponašao prema djevojci

Bio sam nasilan. Kad sam imao 15 godina, uspio sam pronaći djevojku koja je zaista bila izvan moje lige. Bili smo skupa do moje 20. godine i užasno sam je tretirao. Znao sam je gurnuti i vući. Sramio sam se svog ponašanja. Želio sam biti siguran da se to neće ponoviti pa sam krenuo na psihoterapiju. Kao rezultat toga, bio sam iskren u svim kasnijim vezama o tome što sam radio. Sad mogu reći da 22 godine kasnije, nikad nisam ponovio takvo ponašanje.

Naučio sam da ne mogu kontrolirati svoje emocije zbog stvari koje su mi se dogodile u djetinjstvu s mojom toksičnom mamom. Nekoliko godina nakon prekida s tom bivšom, poslao sam joj e-mail u kojoj sam se ispričao za svoje ponašanje i istaknuo da od tada osjećam krivnju. Moja bivša je bila izuzetno draga i rekla je da je to bila lekcija za nas oboje. Mislim da zaslužujem taj osjećaj krivnje jer me podsjeća da se tako više nikad ne ponašam.

  • kkrash79


Skrivao sam osjećaje

Žalim što joj nisam rekao da je veza na daljinu teška. Uvijek se osjećala loše jer smo u takvoj situaciju, stoga sam pokušao biti cool po pitanju toga i prihvatiti situaciju zbog nje. Gledajući unazad, mislim da je mislila da me nije briga.

  • FigmaPhobia


Ne opraštajte prevaru

To što sam joj oprostio nakon što me prvi put prevarila, i uz nju sam potratio još četiri godine života. I naravno, opet me prevarila. Mogao sam imati puno bolji život da me nije emocionalno uništavala.

  • picklednose


Nemojte držati stvari u sebi

Toliko sam puta zadržao stvari za sebe jer sam se bojao njezine reakcije. To je rezultiralo time da ili nisam postavio granice ili sam joj u tišini zamjerao nešto čega nije bila ni svjesna. Tako glupo. S tim ponašanjem sam uništio nekoliko veza. Kad sam se prestao bojati odgovora i reakcije, razgovori više nisu bili tako loši kao što su bili u mojim mislima.

  • M_Drinks
Linker
26. travanj 2024 17:18