SHUTTERSTOCK
prepoznajte ih

Video od šest milijuna pregleda! Narcisi koriste pet mudrih trikova kako bi dobili svaku svađu - nemojte nasjesti

Najbolji način kako prepoznati je li netko narcis ili pak ima narcisoidne sklonosti je način na koji se svađa

Popularna psihoterapeutkinja, Dr. Annie Zimmerman pronašla je zanimljiv način kako podijeliti korisne savjete o vezama, pa je tako kroz TikTok profil zainteresirala mnoštvo pratitelja otkrivši pet vrsta ponašanja koje narcisi pokazuju kada su u sukobu. Video je, zanimljivo, pregledan više od šest milijuna puta.

- Gotovo je nemoguće imati zdravu svađu ili zdrav sukob s narcisom jer su skloni primjenjivati jednu od tehnika - rekla je nastavivši kako je jedan od najboljih načina kako prepoznati je li netko narcis ili pak ima narcisoidne sklonosti je način na koji se svađa.

1. Poricanje

Ova je stručnjakinja kao prvi znak istaknula poricanje.

- To su one osobe koje imaju tendenciju poricati svoju ulogu u bilo čemu. Nisu u stanju preuzeti odgovornost za svoje postupke i svaka će isprika biti besmislena ili površna - objašnjava.

2. Skretanje s teme

Još jedno upozorenje da je osoba narcis događa se ako skrene razgovor. Dr.Zimmerman objašnjava da će osoba preusmjeriti razgovor na vas umjesto na sebe i hvatati se u vašu nesigurnost.

- Odjednom se uhvatite kako pričate o svojim manama, a zapravo ste vi ti koji ste pokrenuli razgovor o problemu s tom osobom - govori ona.

3. Glume žrtvu

Kao treći znak ova stručnjakinja ističe izigravanje žrtve.

- Ako potencijalni narcis pokušava glumiti žrtvu, pripazite jer će se često uzrujati i natjerati vas da mislite da ste učinili nešto loše - rekla je.

4. Lažno rješavanje problema

- Neki sukobi mogu postati vrlo žestoki kada egoist pokuša rasvijetliti situacij na perfidan način, tjerajući vas da pomislite kako ste zapravo vi ti koji ste započeli sukob - nastavlja dr. Zimmerman.

5. Napad

Psihoterapeutkinja završava video s petim znakom kada osoba pokušava napasti postajući agresivna i obrambena.

Da je ovaj zapravo edukativan video postao planetarno popularan govori i činjenica povratnih komentara kroz koje su mnogi korisnici TikTok mreže osvijestili da imaju u sebi narcisoidne obrasce kojih nisu bili nit svjesni.

- Danas sam saznala da sam narcis, a da nisam ni svjesna - priznala je jedna osoba.

- Radim sve ovo, ali ne mislim da sam loša osoba - stoji još jedan komentar.

- Moja mama je narcis i nitko to ne može vidjeti osim mene - priznao je pratitelj.

Linker
20. studeni 2023 08:06