Što je zapravo super orgazam i kako do njega dolazi?
 FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Ona zna kako

Već godinama doživljava super orgazme, a odlična je vijest da ih i vi uz ovaj trik možete postići

Uz pravu stimulaciju, gotovo svaka žena može iskusiti super orgazam. Međutim, smatra se da samo 15 posto žena ima takvo iskustvo

Ako ste žena i možete s lakoćom doživjeti više orgazama jedan za drugim - čestitamo! Spadate u odabranu skupinu 'superorgazmičkih' žena, od kojih neke mogu svršiti i više desetaka puta zaredom. Smatra se da je samo malen postotak žena doživio fenomen 'super orgazma', koji se tek odnedavno podrobnije istražuje.


Što je super orgazam?

Što je zapravo super orgazam i kako do njega dolazi? Prema Juliji Margo, suvlasnici globalnog seksualno-tehnološkog brenda Hot Octopuss, tim se terminom često opisuje 'unutrašnji orgazam postignut stimuliranjem G točke'.

- Neke ga žene opisuju kao orgazam koji dolazi u kontinuiranim valovima dulje vrijeme i intenzivnije od tipičnog orgazma. Druge pak govore i o stotinu vrhunaca tijekom super orgazma - objašnjava Margo.

S tim se slaže Gillian Myhill, ekspertica za ljubavne i seksualne veze, dodajući kako je jedina velika razlika između višestrukog i super orgazma broj postignutih uzastopnih orgazama.

- Višestruki orgazam znači doživljavanje vrhunca dva do tri puta zaredom; super orgazam može značiti i stotinu vrhunaca zaredom - kaže Myhill, no naglašava kako je takva pojava vrlo rijetka.

G točku identificirao je, a po njemu je i imenovana, njemački liječnik Ernst Gräfenberg u 50-ima, no o super orgazmima se razgovara tek odnedavno. Kao i kod većine pojava seksualne prirode, teško je točno odrediti kada ih se počelo prepoznavati, navodi Myhill.

- Mnogi oklijevaju govoriti o onome što se događa u spavaćim sobama. Vrlo je malo istraživanja provedeno, pa dok ih ne bude, znanje možemo temeljiti samo na dokazima koje imamo - kaže ona.

image
FOTOGRAFIJE: IGOR RENO GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO


Pet jednostavnih koraka do super orgazma

- Uz pravu stimulaciju, gotovo svaka žena može iskusiti super orgazam. Međutim, prema statističkim podacima kojima raspolažemo, samo 15 posto žena doista ima takvo iskustvo – govori Margo. Mnogim je ženama potrebna stimulacija i klitorisa i G točke kako bi došle do super vrhunca.

Seksperti preporučuju sljedećih pet koraka za lakši put do super svršavanja.

1. Stimulirajte klitoris, ili neka to radi vaš partner, sve dok ne postanete jako uzbuđeni.

2. Umetnite u vaginu seksualnu igračkicu za stimulaciju G točke, namjestite je tako da mekani gelasti vrh pritišće G točku - spužvasto područje na prednjoj stjenki vagine - i igrajte se postavkama igračkice sve dok ne pronađete one prave.

3. Stežite ritmično vaginalne mišiće oko igračkice dok je pomičete prema G točki.

4. Masirajte klitoris (ili neka to radi vaš partner) dok ne dođete blizu orgazmu.

5. Nastavite sa stimuliranjem i kad počnete osjećati rast orgazma, držite igračkicu na pravom mjestu i kad počnete svršavati - prirodno bi bilo tada da je poželite povući, tim više što se uz doživljavanje super orgazma možete osjećati kao da morate mokriti, ali ako je povučete, super orgazam se neće dogoditi.

- Vagine su nevjerojatne. Što više eksperimentirate sa svojom, više ćete naučiti o tome što može učiniti. No, nikada si nemojte stvarati pritisak, opustite se i zabavljajte - ističe Margo


Jannette doživljava super orgazme od svoje šesnaeste

Britanka Jannette Davies doživjela je prvi višestruki orgazam kad je imala šesnaest godina. Brzo nakon toga naučila je kako može s lakoćom više puta svršiti. Sudjelovala je u dokumentarnom filmu „The Super Orgasm” koji je 2017. godine snimio Channel 4, gdje je trebala postići višestruki orgazam pred kamerom i ležeći u unutrašnjosti MR skenera, kako bi se točno vidjelo što se događa dok ona svršava.

Jannette je svoj prvi orgazam imala u petnaestoj godini i bio je za nju potpuno neočekivan. Kako je rekla za „Marie Claire”, nije imala pojma o orgazmima, o tome nitko ne govori na seksualnoj edukaciji. Zapravo, mislila je da umire.

No, brzo je shvatila da joj se ne događa ništa loše, naprotiv. Otprilike godinu dana kasnije doživjela je i prvi orgazam koji kao da nije prestajao. Bio je to njen prvi višestruki orgazam.

- Višestruke orgazme doživljavam uz penetraciju, to je ono što nazivamo orgazam G točke. Osjećaj je vrlo intenzivan, gotovo sličan snažnoj potrebi za mokrenjem. Kod mene, nakon što dođem do vrhunca, sve se vraća u neutralan osjećaj, da bih onda ponovo došla do vrhunca. Nekad dolaze u kontinuitetu i to nazivam intenzivnim valom - kaže Jannette Davies i dodaje kako poznaje neke žene koje mogu imati i više od šezdeset orgazama u jednom naletu.

- Ne znam kako mogu hodati poslije toga. Ja ih obično imam oko pet, najviše sam ih imala desetak i bili su kontinuirani. Teško je baš točno ih prebrojiti, jer dok svršavate, um vam se isključuje - kaže Jannette. Dobro pamti prvi put kad je doživjela intenzivni val, jer nije mogla nastaviti spolni odnos:

- Vagina kao da mi je ostala u trajnom grču dulje vrijeme. Bilo je to previše.

image
FOTOGRAFIJE: JUN GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO


Najbolja šefica

Pitali su je i zašto je baš ona sposobna doživljavati super orgazme. Jannette misli da je razlog u tome što je vrlo otvorena u vezi seksualnosti.

- Pozitivna sam u vezi seksa, a i vodim firmu „Scarlet Ladies” koja se bavi promoviranjem pozitivnosti u seksu - kaže. Dodaje da joj je sve to pomoglo da prihvati svoju seksualnost i shvati što želi.

- Odgojena sam u kršćanskom duhu i u našem se domu o seksu nije razgovaralo, no mama je fantastično reagirala kad je doznala da sam izgubila nevinost – odvela me na prvi ginekološki pregled i test na trudnoću. Čak me prijavila na tečaj o upotrebi kondoma koji se održavao ponedjeljkom poslije nastave - govori.

Educiranost o seksu pomogla je Jannette u otvorenosti oko seksualnih pitanja. A kad je napunila osamnaest godina počela je raditi u „Ann Summers”, golemoj britanskoj tvrtki specijaliziranoj za seksi igračke i donje rublje.

- Imala sam najbolju šeficu na svijetu. Govorila je o temama o kojima nikad prije nisam čula da ljudi razgovaraju. Predložila mi je da si nabavim vibrator. Nakon što sam ga počela redovito upotrebljavati, moji su orgazmi postali intenzivniji i bolje sam ih mogla kontrolirati. Naučila sam što kod mene djeluje - govori Jannette.


Kako njeni partneri reagiraju na njene super orgazme?

- Nikad im ne kažem, to se samo dogodi. Najgore je očekivati super orgazam. Nakon dokumentarca bilo je situacija poput: „Opa, ako se budemo seksali, ona će doživjeti višestruke orgazme!” Ne. To ne ide tako. Super orgazmi ne dolaze mi sami po sebi, kako se to može činiti. Moram se potruditi kako bi se oni dogodili - objašnjava Jannette koja ima i savjet za žene koje ne doživljavaju orgazme ili bi željele poboljšati svršavanje.

- Važno je upoznati vlastito tijelo. Mnoge mlade djevojke upuštaju se u seks, jer to žele njihovi dečki, ali najvažnije je naučiti što pali kod tebe, kako biti intiman i koji ti položaju odgovaraju. Upoznala sam svoje tijelo jer sam masturbirala i to je jedan od razloga zašto doživljavam višestruke orgazme.

Komunikacija je važna, ali ne možete objasniti partneru što želite, ako ni sami ne znate. Ako nešto negirate ili se u nečemu suzdržavate, bit će vam deset puta teže. Uostalom, svi znamo da su orgazmi u našoj glavi - zaključuje Jannette Davies.

Linker
23. travanj 2024 07:54