SHUTTERSTOCK
Važno

Stručnjakinja otkrila: Ovo je ključ ženskog orgazma, bez njega zaboravite na vrhunac

Koji faktori igraju ulogu kad je u pitanju ženski orgazam

Sve više se priča o ženskom orgazmu i važnosti stimulacije raznih točaka na tijelu kako bi žene doživjele vrhunac. No, možda ćete se iznenaditi kad čujete da je jedna stručnjakinja za žensko zdravlje otkrila najvažniji ženski spolni organ. Liječnica dr. med. Teresa Irwin, iz SAD-a, sama je sebe prozvala "vaginakologinjom" zbog svoje stručnosti u disfunkcijama i kirurgiji ženskih zdjelica. I ona zna gotovo sve o ženskoj anatomiji, a svoje znanje redovito dijeli na TikToku sa svojih 90.400 pratitelja.

Ona ističe da najvažniji ženski spolni organ nije vagina, već mozak.

Kroz niz videa stručnjakinja objašnjava da je mozak najodgovorniji za našu razinu uzbuđenja, uz još šest drugih "mjesta". Ona kaže da je mozak podložan nekolicini faktora koji mogu potpuno promijeniti raspoloženje.

- Ako postoji nešto što muči ženu, poput stresa, umora, prekida, djece, slike o vlastitom tijelu ili jednostavno ljutnje na partnera, tada je njihova sposobnost da se uzbude znatno smanjena - objasnila je dr. Irwin.

U biti, da biste ženu doveli u raspoloženje, ključno je stimulirati njezin um i pomoći joj da se opusti. Ženski seksualni nagon može se puno lakše poremetiti onim što joj je na umu, kažu stručnjaci. Što znači da je kod žena potrebna stimulacija uma kako bi se ona uzbudila.

Naravno, igraju i drugi organi važnu ulogu, a vrlo je važno kod žena potaknuti raspoloženje za seks.

Nakon što je objasnila važnost mozga u postizanju orgazma, dr. Irwin je olovkom iscrtava svaki "spolni organ" na ženskom tijelu koji je uključen u proces uzbuđenja. Kroz druge videe objašnjava kako se ti organi mogu iskoristiti za užitak. To uključuje vestibularne žlijezde, Skeneove žlijezde, perinealnu spužvu, vestibularne žarulje, uretralnu spužvu i klitoris.

Neki pratitelji nisu imali pojma da svi ti organi postoje.

Jedan zbunjeni, šokirani pratitelj je napisao: "Kako nisam znao za ovo?"

image
SHUTTERSTOCK


Vestibularne žlijezde

Ove su žlijezde, kaže dr. Irwin, ono što ženu čini podmazanom. Nalaze se iza vaginalnog otvora s obje strane. Ne možete ih vidjeti, ispod kože su.

Najvažnija zadaća vestibularnih žlijezda predstavlja vlaženje rodnice, a posebno ulaz rodnice. One tijekom seksualnog odnosa izlučuju više sekreta koji prolazi do vulvarne regije i otvora rodnice.

Skeneove žlijezde

To je takozvana "ženska prostata", navodi dr. Irwin, jer Skeneove žlijezde ispuštaju tekućinu u uretru. Nalaze se s obje strane uretre, a proizvode antimikrobne tekućine koje pomažu u sprječavanju infekcija mokraćnog sustava.

Međutim, tijekom seksualnog odnosa žlijezde postaju natečene poput klitorisa i proizvode podmazivanje. Istraživači vjeruju da izlučivanje tekućine iz ovih žlijezda može biti odgovorno za žensku špricanje (vrsta orgazma), prema Healthlineu.


Perinealna spužva

Između vagine i anusa nalazi se perinealno područje. Napravljen je od spužvastog erektilnog tkiva, što znači da kada je ispunjeno krvlju tijekom uzbuđenja, može stimulirati vaginu, objasnila je stručnjakinja.

- Dakle, ako želite biti seksualno zadovoljeni, perinealna spužva je mjesto koje će vas baciti na koljena - istaknula je.

Drugim riječima, nemojte zaboraviti na stimulaciju ovog područja tijekom seksualnog odnosa.

image
SHUTTERSTOCK

Vestibulski bulbusi

To su dvije izdužene mase erektilnog tkiva koje su obično opisane kao da se nalaze s obje strane vaginalnog otvora. Stručnjakinja preporučuje na ciljanje vestibulskih bulbusa ako želite napaliti ženu. Ovo je vrsta erektilnog tkiva blisko povezana s klitorisom, a nalazi se s obje strane vagine (iznutra).


Uretralna spužva

Spužva uretre je takozvana G-točka. Nalazi se između stidne kosti i stijenke vagine, okružujući mokraćnu cijev. Tijekom seksualnog užitka radit će s Skeneovim žlijezdama za izvođenje ženske ejakulacije, ističe dr. Irwin.


Klitoris

Na kraju, najvažniji klitoris, koji je dugačak oko 7 centimetara, a vidi se samo glavić. To je osjetljiv spolni organ i ima samo jednu svrhu, kaže dr. Irwin, a to je izazvanje orgazma.

- Ne bojte se reći partneru što vam pruža ugodan osjećaj, a što ne. Iznenadili biste se što razgovor o seksualnim sklonostima i fantazijama može postići. Ako vam je previše neugodno razgovarati s partnerom o seksu, propuštate priliku da povećate svoje seksualno zadovoljstvo. Naravno, razgovor može biti neugodan, pogotovo s novim partnerom, ali otvoreni dijalog će vas zbližiti - savjetuje seksualna terapeutkinja i docentica psihijatrije na Medicinskom fakultetu UCLA, Kimberly Resnick Anderson.

Što god radili, nemojte glumiti orgazam ili prestanite to raditi ako ste već razvili tu naviku.

- Ponekad žene lažiraju orgazme u pokušaju da ugode svom partneru. Međutim, kroz to također šaljete pogrešne informacije svom partneru o tome što vam odgovara. Umjesto toga, usredotočite se na usporavanje i znatiželju o tome koje vas vrste dodira uzbuđuju. Provođenje više vremena u predigri pomoći će vam da se dovoljno uzbudite, čime ćete skratiti jaz u uzbuđenju između vas i vašeg partnera - rekla je seksualna terapeutkinja Moali.

Linker
27. travanj 2024 01:00