Što si ja mislim da postoji gospon savršeni? Naravno da ne postoji
 FOTOGRAFIJE: Dainis Graveris/unsplash
iz prve ruke

Priča jedne razvedenice: Hoće li se on promijeniti? Mislim da svi znamo odgovor, ali opet ću ga glasno ponoviti

Odličan je trenutak za preispitivanje sebe, svojih odluka kao i veza u kojima jesmo, mislimo da jesmo, željele bismo da jesmo...

Piše: Maja Bernat, autorica bloga Maja's life


Ovo bi mogao biti najkraći post ikad. HOĆE LI SE ON PROMIJENITI? NEĆE! Sve smo rekli odmah. NEĆE! No, za nas žene ponekad je dobro utvrditi gradivo. Stoga, još jednom: 'NEĆE! ON SE NEĆE PROMIJENITI!

Iako bih mogla isključiti laptop i završiti članak, za nas žene je ipak dobro malo poraditi na ovoj temi. Ovo bi trebala biti kakti propovijed, koja se ponavlja iz godine u godinu. I nemojte se ljutiti drage moje ženice, to nije iz razloga jer smo ne daj bože glupe, nego smo nažalost nepopravljive romantičarke... Stoga, na tom dijelu moramo vježbati.


Dobar je za neku drugu

Odličan je trenutak za preispitivanje sebe, svojih odluka kao i veza u kojima jesmo, mislimo da jesmo, željele bismo da jesmo...

On je zgodan, pametan, naočit, sposoban, ma idealan - treba ga samo malo doraditi i on će biti savršen muž, otac i ljubavnik jer vi ste sigurne žene, pune samopouzdanja. Vi znate što hoćete i neće vama nitko govoriti. On će se promijeniti, i to zato što vas voli i vi znate da će to učiniti zbog vas. Hmmmmm, tu je tren da stanemo i premotamo film. Idemo ispočetka:

On je zgodan, pametan, naočit, sposoban, ma idealan. ISTINA. ČISTA ISTINA, ali ne za vas, nego za neku drugu. Ako ikada u vezi smatrate da morate na čovjeku vašeg života samo mrvicu poraditi i napraviti nekoliko promjena, bježite glavom bez obzira. Ako ste s nekim i u vama cijelo vrijeme ključa jedan mali crvić sumnje, koji vas lijepo nastoji upozoriti da je vrijeme za beganiju, onda je vrijeme za odlazak. I nemojte nastojati ubiti tog crva, misleći kako će se promijeniti zbog vas, poslušajte ga, to je zapravo vaš prijatelj i vaš glas razuma kojeg ne volimo slušati u stanju kad smo zaljubljene i život je ružičast.


Zašto ja pričam ove gluposti?

Što si ja mislim da postoji gospon savršeni? Naravno da ne postoji. Svi imamo mane, no bitno je razlikovati jesu li su to one slatke mane koje su nam simpatične i koje nam nisu životno važne ili su to mane koje u nama bude crva sumnje. Ako je crv budan, drage moje, vrijeme je za poći jer on će možda neko vrijeme i nastojati udovoljiti vašim zahtjevima, ali to neće biti on i on neće biti sretan. I kad, tad će opet postati onaj stari, a vi ćete u međuvremenu iskidati živce i biti nesretne. Nitko nikoga ne može i ne smije mijenjati. Mislim da ni vama ne bi bilo drago kad bi vas on htio promijeniti pa bi od vas pokušao napraviti domaćicu, čisto onako njemu za ljubaf, a vi obožavate svoju karijeru. Svatko može mijenjati samo sebe, kad želi i ima motiv. I to je to.

Stoga. Još jednom. Hoće li se promijeniti? Neće! Drage moje, skinite ružičaste naočale, slušajte crva i nađite drugoga. Pusek!


ČITAJTE I:


Maju možete pratiti i na Instagramu.

Linker
26. travanj 2024 20:00