Najgora stvar u cijeloj priči je što se o tome ne priča, ne pada vam na pamet priznati problem kojeg imate jer vam je neugodno.
 Foto: viliman viliman/unsplash
Je li to razlog za razvod?

Ja itekako dobro znam što je to brak bez seksa! Ne slijedite moj primjer...

24. studeni 2018.
Što god da je - brak bez seksa ne može opstati. Prije ili kasnije to će vas pojesti.

Piše: Maja Bernat

Znači ne seksate se, ne vodite ljubav, ne ševite se ili koja god inačica vam odgovara. Svi imamo potrebu papati, spavati, smijati se, družiti se i naravno imati seksualni život. Ljudi se razlikuju, to je sigurno, postoje oni koji su kao zečevi te mogu uvijek i svugdje (znam ženu koja hoda od kupaonice do spavaće zamotana u frotirku do poda jer veli da gospodin muž trči za njom čim vidi mali komad gole kože i da JEDNOSTAVNO VIŠE NE MOŽE!).

A postoji i ona ekipu koju pak stalno boli glava, pa ne znaju je l' bi piškili ili kakili i sad im je vruće, pa hladno, pa čut će nas djeca, pa sam umoran, gladan, žedan, frustriran i ostalo, kako god - koja god da ste skupina, seks naš svagdašnji nam svima treba.

Gubitak intimnosti

Kako je biti u braku bez seksa ja, vjerujte, skroz dobro znam. Šest godina bezgrešnog života od mene je skoro učinilo opaticu… A mene vjerujte ne boli glava. Također da odmah razjasnimo - ovo nije nikome nikakav poziv, fala lijepo.

Nego, da se vratim na temu, kako dođe do toga? Kako se dogodi paru da izgube intimnost? Trebamo li ostati u takvom braku ili krenuti dalje? Bezbroj je pitanja i bezbroj odgovora. Najgora stvar u cijeloj priči je što se o tome ne priča, ne pada vam na pamet priznati problem kojeg imate jer vam je neugodno.

Pogotovo u situaciji kada seks odbija muškarac jer smo svi nekako navikli sukladno društvenim normama da se ženama uvijek manje da. Kad je muškarac nezainteresiran za seks, žena se stvarno osjeća loše, slijedi manjak samopouzdanja i prešućivanje istine kao i guranje problema pod tepih. Koliko sam puta samo sjedila u društvu frendica - tema seks, seks u braku, seks izvan braka, vrhunski seks, seks da ga odradim, zlo mi je od seksa, seks na eks, a ja?

Šutim kao riba i tako mi je trebalo par godinica da sazrem i progovorim. I nije poanta progovoriti pred curama, morate temu otvoriti doma, mi smo i tu temu sakrivali jedan od drugoga, a to je najveća greška.

Zašto nema seksa u brakovima?

Tu stvarno ima milijun razloga… Zatrpaju vas svakodnevni problemi, stignu klinci, umorni ste, ljuti ste jedan na drugoga i što je najgore ne provodite vrijeme jedan s drugim. Svi ti problemi su rješivi ako postoje dvoje za razgovor i suradnju. - zapamtite DVOJE! To je u cijeloj bračnoj priči bitno, koji god problem da imate.

Ako vam je stalo jedan do drugoga morate naći vrijeme za vas dvoje, djeca će preživjeti jedan dan kod bake, suđe vas uvijek čekam, pegla može bez vas kao i vi bez nje, možete pogledati jednom i reprizu utakmice i provedite vrijeme jedno s drugim (sami).

Super je dok hodamo, dok smo curka i dečko pa ja sređena, on sređen pa mirišimo jedan i drugi i sjajimo. Vrijeme je spremljeno samo za nas, puca nas strast, seksa kao u priči, a taj super period najčešće prođe… I kad vas uhvati kolotečina, a uhvati nas gotovo sve pa sam izbljuvana s dječjom kašicom, bez frizure s podočnjacima, a on hrče na kauču i prdi u snu, bulji u telku i ne da mu se pričati, seks se tada izgubi brzinom munje te pokuca na vrata novom sređenom, ušminkanom i mirišljavom paru.

Stoga nađite vrijeme za sebe kako god i ljubite se i grlite jer ako nema dodira i pusica i zagrljaja - opet ste nadrapali.

Što učiniti?

Naravno, postoje i brakovi gdje dođe do nevjere. Bilo da je jedan partner potpuno nezainteresiran za seks, bilo da imate partnera koji je jednostavno u genetskom kodu nevjeran - tu također bude pustinja. Ili pak kod prijevare vaš seksualni život naglo živne, a vaš muž ima neke nove tehnike i ideje…

Što god da je - brak bez seksa ne može opstati. Prije ili kasnije to će vas pojesti. Je li to razlog za razvod? Je, ako sami želite rješavati stvari, ako jedino vi vidite problem i želite nešto napraviti po tom pitanju. Drugim riječima ako ostanete sami u tom braku, tad bježite glavom bez obzira, trči i ne osvrći se.

S druge strane i nije razlog za razvod ako ste oboje svjesni problema i skupa ga rješavate. Ako želite biti tu jedan za drugoga jer ljubav je opcija i ja biram biti tu za tebe i ti biraš biti tu za mene.

Na kraju mogu samo reći - seksajte se čim više, čim bolje. Nemojte da vas boli glava jer drugu neće boljeti. Vi dečki, nemojte zaboraviti na svoju ženicu jer iako ste se na nju navikli, susjedu je baš kako spada, a uostalom seks je dobar za zdravlje i kožu, pa krenite! Živio seks!

Maju možete pratiti i na njezinom Instagram profilu @majazmaja78

Teme
Linker
17. srpanj 2022 23:59