SHUTTERSTOCK
s njim je sve bolje

Ovo je najbrži i najlakši način da svoj seksualni život podignete na novu, fantastičnu razinu

S lubrikantom žena ima dvostruko veću šansu doživjeti orgazam.

Spolnost je bitan dio koji nas određuje kao ljude. Dio je naše prirode tražiti i upuštati se u spolne odnose i iskustva. Osim naravno, biološke svrhe, seksualna iskustva su način da se intimno povežemo s drugima i stvorimo jake veze.

Spolna dobrobit utječe na naše osobno zadovoljstvo te i na to kako i koliko se osjećamo povezanima sa svojim partnerom.

Zato je važno znati i njegovati vlastite seksualne želje i potrebe, bez obzira bili sami ili s partnerom. Naša je vlastita odgovornost naučiti što nam donosi spolni užitak, a što ne. Naša je odgovornost izgraditi samopouzdanje kako bismo naše želje mogli komunicirati s partnerom.

Lubrikanti su samo jedan od načina koji vam mogu donijeti sigurno iskustvo s više zadovoljstva.

Što je lubrikant te kako ga koristiti - pitanja su na koja nam je odgovorila Dubravka Mandić, vlasnica i osnivačica brenda DermaWise, jedinog hrvatskog proizvođača kozmetike usmjerene na spolno zdravlje.

image
Privatni album

- Lubrikant je kao krema za sunčanje. Ima tmurnih, oblačnih dana kad vam se čini da vam zaštita nije potrebna ali ju ipak stavite jer vas sunce može “opeći” i kroz oblake. Isto je i s lubrikantima. Iako smo dovoljno ili malo vlažne, još uvijek trebamo lubrikant jer on čini seks ugodnijim i sigurnijim - rekla nam je Dubravka.

Dakle, intimni lubrikant je sredstvo koje stvara sklisku barijeru i smanjuje trenje između dijelova tijela ili tijela i seksualne igračke.

Mnoge žene traže lubrikant kao pomoć s problemom suhoće rodnice ili da bi se smanjilo trenje ali neke druge ga jednostavno koriste kako bi, među svoje plahte, unijele nove iskustvene podražaje

Lubrikant bi se svakom trebao naći na dohvat ruke jer neke ankete pokazuju da s lubrikantom žena ima dvostruko veću šansu doživjeti orgazam.

Intimni lubrikanti zaista jesu u službi protiv vaginalne suhoće, bolnih spolnih odnosa i više užitka. Međutim, upotreba lubrikanta ne znači da vaše tijelo ne funkcionira kako bi trebalo. Naravno, vagina prirodno stvara svoju vlastitu vlagu za podmazivanje, ali postoji mnoštvo razloga zbog kojih se ta proizvodnja može smanjiti. Neki životni periodi poput menopauze ili dojenja svako su periodi kada biste željeli da je ta količina prirodnog ‘podmazivača‘ veća. Isto je moguće osjetiti tu potrebu i za vrijeme konzumacije nekih lijekova poput antidepresiva, antihistaminika nekih antibiotika i sl. Sve to može utjecati na razinu proizvodnje vaše prirodne vaginalne vlage. Suha vagina garantira vam nelagodu i bol tijekom spolnog odnosa, a samim time i nezadovoljstvo.

Bez obzira na razlog korištenja, lubrikant olakšava spolni odnos, poboljšava osjećaj i osigurava sigurniji put do senzualnog zadovoljstva. Ukratko, lubrikant je najbrži i najlakši način da svoj spolni život podignete iz regularnog u fantastičan. Zapamtite - lubrikant može pomoći u povećanju vašeg seksualnog užitka i korištenje lubrikanata ne znači da nešto nije u redu s vašim tijelom. Lubrikant je ultimativni seksualni pribor i treba biti dio vaše ladice s posebnim stvarčicama.

Što savjetujete prilikom izbora lubrikanta?

Nisu svi lubrikanti isti. Razlikujemo lubrikante na bazi vode, ulja i silikona. Svaki od njih ima svoje prednosti i nedostatke pa trebati prije svega znati za koju svrhu vam lubrikant treba. Ako koristite uljni, preporučujem da se zadržite samo na masaži jer ulje može oštetiti kondom, seksualnu igračku i nije ga dobro nanositi na vaginalnu sluznicu jer može pospješiti upale. Tko pati od vaginoze i čestih upala najbolje je da koristiti lubrikante na bazi vode.

U svakom slučaju, prije odluke o kupnji obavezno pročitajte deklaraciju. Ako osjetite bilo kakvu neugodu odmah prestanite koristiti taj i izaberite neki drugi lubrikant. Vodite brigu o sastavu i prednost dajte prirodnom porijeklu sirovina. Birajte čiste formulacije sa što manje sastojaka. Birajte lubrikante s pH faktorom zdrave vagine poput DermaWise SLICK i SLICK Boost intimnih lubrikanata. Ako proizvođač nije naveo podatak o pH vrijednosti ili vam ga ne želi dati, zaobiđite ga. Tako ćete najbolje izabrati za svoje intimno zdravlje i svoje zadovoljstvo.

Po čemu se DermaWise lubrikanti razlikuju od ostalih lubrikanata koje možemo pronaći na našem tržištu?

DermaWise SLICK i SLICK Boost su intimni lubrikanti s 99.5 posto sirovina prirodnog porijekla. Naši su lubrikanti napravljeni na bazi vode i Aloe Vere. Ph im je u rasponu pH kakvu ima zdrava vagina. Namijenjeni su ženama, muškarcima i parovima. SLICK Boost verzija sadrži biljne ekstrakte guaranu i ginseng koji je poznati adaptogeni. Guarana i ginseng djeluju kao stimulansi, potiču prokrvljenost, izazivaju lagano zagrijavanje i trnce. Naravno, naši su lubrikanti testirani i potvrđeno djeluju na povećanje uzbuđenja kod žena i kod muškaraca te olakšavaju orgazam.

Namijenjeni su muškarcima i svakoj ženi koja želi više iskri i povezanosti sa sobom i svojim partnerom, a da pri tom ne dovodi u pitanje zdravlje svojih najintimnijih dijelova. Bolji seks jednako bolje zdravlje, a kad pri tom koristite intimne lubrikante koji čuvaju vaginalnu floru i ne izazivaju iritacije, možete reći da ste za sebe izabrali najbolje

Kako lubrikant djeluje?

Bilo da se upuštate u spolnu aktivnost s partnerom ili sami, lubrikant podmazuje vaše vaginalno i analno tkivo čineći ga mekim pa tako često smanjuje bol ili nelagodu tijekom penetrativnog seksa i povećava zadovoljstvo. Ako je lubrikant kompatibilan s materijalom od kojeg je napravljen kondom, tijekom spolnog odnosa, povećat će djelotvornost kondoma.

Zašto je dobro koristiti lubrikante

Za dobar spolni odnos, podmazivanje je važno. Svatko tko ima to na umu držat će lubrikant pri ruci. Čuvajte ga od izlaganja direktnom suncu ali ne gasite svijetla ?

Zapitajte se još jednom ako mislite da vam lubrikant ne treba. Ako kažete: „Pa ja već stvarno imam dobar seksualni život“, zapitajte se, može li bolje? Može li nešto novo? Ima li novih senzacija i podražaja koje nisam iskusila? Može li mi lubrikant donijeti više zadovoljstva?

image
Press

Koja je optimalna količina lubrikanta koja se treba koristiti?

Koristite onoliko lubrikanta koliko mislite da vam je potrebno, ali uvijek je bolje početi s malom količinom i postepeno dodavati..

S vremenom će vam biti jasnije koliko lubrikanta je potrebno koristiti za pojedino područje

Načini korištenja lubrikanta

Evo nekoliko jednostavnih načina na koje možete koristiti lubrikante i začiniti svoj spolni život:

1. Koristite lubrikant za predigru i za masturbaciju

Lubrikant nije samo za penetrativni seks već je važan dodatak predigri. Korištenjem ćete iskusiti osjećaje koji bi inače bili izgubljeni zbog trenja.

2. Podmažite svoje seksualne igračke.

Lubrikant i igračke za seks dobitna su kombinacija. On može ublažiti trenje između tijela i igračke i tako spriječiti desenzibilizaciju klitorisa.

3. Povećajte zadovoljstvo prilikom upotrebe kondoma

Dodajte lubrikant na bazi vode u kondom. Tako ćete ne samo poboljšati osjećaj nego ćete učiniti korištenje kondoma ugodnijim, a možete spriječiti i njegovo pucanje

4. Istražite analni seks

Analni spolni odnos nemoguć je bez adekvatnog lubrikanta. Za sigurno i ugodno iskustvo obavezno koristite lubrikant

5. Poboljšajte seksualno iskustvo

Postoje lubrikanti koji će učiniti penis manje osjetljivim i tako odgoditi ejakulaciju. Međutim, postoje i lubrikanti sa stimulansima. DermaWise, intimni lubrikant SLICK Boost će vam istovremeno dati osjećaj zagrijavanja i izazvati senzaciju trnaca. SLICK Boost zapravo povećava prokrvljenost i cirkulaciju krvi baš u dijelovima gdje je to potrebno. Stimulira klitoris i pojačava erotsko iskustvo pa će i vrhunac biti slađi.

6. Igrajte se pod tušem ili u bazenu

Pokušaj spolnog odnosa bez lubrikanta u vodi može vas dovesti u opasnost od ozljeda pa i infekcija. Koristite radije lubrikant na bazi silikona jer će se lubrikant na bazi vode lakše i brže isprati.

7.Iskoristite lubrikante na bazi ulja za masažu

8. Praktična upotreba u svakodnevnom životu

Glatko umetnite vaginalni uteg za vježbanje mišića dna zdjelice ili menstrualnu čašicu. Ako ste zaboravili svoju toaletnu torbicu, ali ste na putovanje ipak ponijeli svoj lubrikant, nanesite ga kao hidratantnu kremu za tijelo, a lubrikant na bazi ulja iskoristite za skidanje šminke. Možete ga čak i iskoristiti kao barijeru tijekom brijanja.

Lubrikant na bazi silikona koristan je za područje između bedara. Namažite ga kako biste spriječili trljanje i imali baršunastu kožu.

I da ponovimo gradivo

Dok se zabavljate s lubrikantima, važno je ipak biti oprezan.

Nisu svi lubrikanti isti pa obavezno pročitajte deklaraciju prije odluke o kupnji. Ako osjetite bilo kakvu alergiju ili neugodu odmah ga prestanite koristiti i izaberite drugi lubrikant. Vodite računa o formulaciji i sastavu. Birajte radije lubrikant koji ima prirodno porijeklo sirovina i čistu formulu bez štetnih sastojaka.

Lubrikanti na bazi vode su obično kompatibilni sa seksualnim igračkama, a ujedno su i najsigurniji izbor za korištenje s kondomom.

Izbjegavajte lubrikante na bazi ulja ako stee skloni bakterijskoj vaginozi, gljivičnim infekcijama ili čestim infekcijama mokraćnog sustava. Uljni se lubrikanti teže čiste pa su podložnija podloga za razvoj gljivica. Uljne lubrikante ograničite za igre bez penetracije. Korištenje lubrikanata tijekom penetrativne analne igre je neophodno. Bez toga, trenje može uzrokovati poderotine u analnom tkivu ili u najgorem slučaju, analni prolaps. Uvijek je bolje namazati se nego završiti na hitnoj.

Zapamtite - lubrikant može pomoći u povećanju vašeg spolnog užitka i to ne znači da nešto nije u redu s vašim tijelom. Lubrikant je ultimativni seksualni pribor i treba biti dio vaše ladice s posebnimm stvarčicama.

Linker
28. ožujak 2024 23:11