Vruće točke
 Getty Images/iStockphoto
Osam veličanstvenih

Ignorirate li ove njegove erogene zone? Nemojte, posvetite im se i pružite užitak i njemu i sebi

03. studeni 2020.
Kako možete stimulirati osjetljive partnerove točke za obostrano vrhunsko uzbuđenje i intenzivniji orgazam

Neki su dijelovi tijela očigledne erogene zone, no ako se malo potrudite u istraživanju partnerovog tijela možete otkriti točke čije će ga nadraživanje odvesti u nebesa, a od toga ćete i vi profitirati.

- Orgazam je otpuštanje seksualne napetosti, a napetost nastaje postupnim pojačavanjem uzbuđenja i različitim dodirivanjem i pritiskanjem točaka koje bude strast. Lizanje, grickanje i cuclanje, kocka leda na pravom mjestu i vaš će dragi podivljati u dobrom smislu - kaže Claire Cavanah, suosnivačica lanca sex shopova Babeland i koautorica knjige „Moregasm: Babeland's Guide to Mind-Blowing Sex”.


1. F točka

Frenulum je resica s donje strane penisa, odmah ispod glavića, spojena s kožicom. U njemu je skupljen velik broj živčanih završetaka, pa ga po podražljivosti nekada uspoređuju s klitorisom.

● Neka poludi: Dok ostalim prstima držite penis, palcem lagano pritišćite ili milujte F točku. Polako gradite uzbuđenje stimulirajući manje osjetljivo tijelo penisa, pa F točku, pa opet tijelo, pa F točku... Kod oralnog seksa, klizite jezikom preko tog područja, savjetuje Cavanah.


2. Stopala

Muškarci imaju veću koncentraciju živčanih završetaka u stopalima od žena. Osjetljiva akupresurna točka smještena je na trećini puta prema dolje ispod srednjeg prsta, točno ispred luka u središtu stopala. Pritiskom na tu točku možete pojačati cirkulaciju kroz cijelo tijelo, što će ugrijati i uzbuditi vašeg muškarca, kaže Mark Michaels, koautor knjige „Partners in Passion: A Guide to Great Sex, Emotional Intimacy, and Long-Term Love”.

● Neka poludi: Predigra može početi masažom stopala. Položite njegovo stopalo na jastuk u vašem krilu. Omotajte mu stopalo toplim ručnikom, a zatim se fokusirajte na ovu erogenu zonu – palcem nježno trljajte oko spomenute točke polako joj se približavajući prije nego što prijeđete na druge oblike trenja.


3. P točka

Muška žlijezda prostata prepuna je osjetljivih živčanih završetaka. Može se osjetiti otprilike na tri četvrtine dužine prsta unutar njegovog anusa, poput nekog kestena (u narodu je i nazivaju kestenjača) smještenog prema bazi penisa. Pandan je ženskoj G točki, pa nježno masiranje može dovesti do moćnog orgazma, kaže Michaels.

● Neka poludi: Najbolje je prvo izvan spavaće sobe razgovarati o tome odgovara li i njemu i vama takva stimulacija, da ne bi bilo neželjenih iznenađenja. Postoje i drugi načini stimuliranja prostate. Jedan od njih je nadraživanje međice, tanke trake kože između testisa i anusa. Prostata je smještena u unutrašnjosti između baze penisa i anusa, pa je vanjski dodiri mogu stimulirati. „Neka muškarac leži na leđima, savijenih koljena i raširenih nogu, a vi šakom pritišćite područje brzim vibrirajućim pokretima”, predlaže Michaels.


4. Palac

Mnogi su muškarci fokusirani na penis i ne znaju koliko im užitka može pružiti stimulacija drugih dijelova tijela. Možete mu otkriti cijeli svijet novih mogućnosti, jer užitak pruža i nadraživanje palca, kaže Michaels.

● Neka poludi: Palac je zapravo erogena zona kod mnogih muškaraca. „Cuclanje palca podsjetit će muškarca na cuclanje nečeg drugog i pomoći mu da poveže um i tijelo tijekom vođenja ljubavi. Počnite predigru duboko ga gledajući u oči dok ga ljubite po rukama, a zatim mu počnite sisati palac kao najavu onoga što dolazi”, Michaelsov je prijedlog.


5. Spoj polutki stražnjice

Stimuliranje točke u kojoj se spajaju dvije polutke stražnjice sigurno će probuditi strast. "To je osjetljivo područje koje može probuditi i pljeskanje po stražnjici”, kaže Michaels.

● Neka poludi: Idite polako. Noktima nadražujte ovu točku, a zatim ga pljesnite po stražnjici, sugerira Cavanah i dodaje: „Ili, muškarac može ležati na trbuhu, a vi ga ljubite niz leđa, sve do stražnjice, potom mu blago grickajte stražnjicu u blizini ove točke, a nju nadražujte jezikom”.


6. Križna kost

To je trokutasta kost smještena na bazi kralježnice između kukova. Živci koji su ondje smješteni povezani su s genitalijama, pa njihova stimulacija šalje osjećaj uzbuđenja baš tamo gdje i treba.

Neka poludi: Vaš muškarac leži na trbuhu, a vi ga lupkate blagim „karate” udarcima po području križne kosti. Michaels kaže da se tako može pokrenuti rad živaca koji su ključni za opuštanje, prepuštanje i postizanje orgazma.


7. Bradavice

Neki muškarci uživaju u stimuliranju bradavica. Ako je i vaš među njima, priuštite mu to.

● Neka poludi: Ližite mu bradavice i sišite ih, pojačavajući i popuštajući pritisak. Možete ih i okretati i povlačiti, ako mu se to sviđa, savjetuje Cavanah i predlaže upotrebu kvačica za bradavice, što bi ga stvarno moglo napaliti. Kvačice će zadržati krv u bradavicama i tako pojačati njihovu osjetljivost. Michaels predlaže da prvo cuclate kockicu leda, a potom partnerove bradavice – tako će se pojačati osjećaj.


8. Pregrada na mošnjama

Penis obično pokupi najviše pozornosti, ali i igranje s mošnjama može pružiti puno užitka i zabave partnerima. Mošnje su kožne vrećice u koje su smješteni testisi, a linija koja ide otprilike po sredini pregrada je koja ih razdvaja.

● Neka poludi: Nježno lizanje pregrade na mošnjama pružit će golemo zadovoljstvo većini muškaraca. „Pustite ga da vas vodi kako biste postigli pritisak koji mu najbolje odgovara”, kaže Cavanah i dodaje: ”Kako biste ga doista izludjeli, srknite malo vrućeg čaja, pa zagrijanim jezikom prijeđite preko tog osjetljivog područja. Ovakvi noviteti u seksu mogu dovesti do intenzivnijeg uzbuđenja i snažnijeg orgazma za oboje.”

Teme
Linker
22. listopad 2021 13:38