SHUTTERSTOCK
Na dejt preko aplikacije

Bolje bježi! Četiri znaka za uzbunu koje na prvom spoju ne smijete zanemariti

Prvi spoj većini ljudi predstavlja uzbuđenje, ali i stres. Evo kako ne ‘kiksati‘

Ako ste u posljednje vrijeme pretraživali aplikacije za upoznavanje, vjerojatno ste primijetili da su mnoga vaša potencijalna podudaranja prepuna emojija crvene zastave - ove godine to su najčešće korišteni emojiji, prema podacima aplikacije Tinder.

Evo četiri crvene zastavice na koje korisnici aplikacija upozoravaju.


Pijani na prvom spoju

Tri od četiri samca, pokazuju pak podaci aplikacije Hinge, kaže da ne želi alkohol na prvom spoju.

Od ispitanih, 45 posto je reklo da preferira ‘trijezni spoj‘ jer im je prioritet njihovo mentalno zdravlje, a 55 posto je reklo da im to pomaže da bolje upoznaju drugu osobu. Također, 17 posto ispitanika u aplikaciji bi se radije sastalo na kavi. Oko 11 posto bi radije vidjelo predstavu ili otišlo u muzej, a 14 posto bi radije otišlo u šetnju.


Samo ‘vise‘ na Instagramu

Oni koji su "previše zaljubljeni" u Instagram ili Snapchat ispadaju samozatajni, prema korisnicima Hingea. No, zato i 74 posto ispitanika ne želi izlaziti s nekim tko stalno koristi društvene mreže. Dok ste na spoju, vjerojatno je najbolje držati telefon licem prema dolje.


Neupućenost u politiku ili socijalna pitanja

Biti upoznat s društvenim i političkim pitanjima veliki je plus prilikom traženja ‘srodne duše‘, prema podacima Tindera. Nevjerojatnih 75 posto samaca tražilo je partnera koji je upućen u društvena pitanja. A gotovo polovica, 47 posto, samaca reklo je da bi odmah odustalo od daljnjeg upoznavanja ako osoba ne izlazi na izbore. To, dakako, ne znači da se stavovi moraju u potpunosti uskladiti sa stavovima potencijalnog partnera. Samo 24 posto korisnika reklo je da želi izlaziti s nekim tko misli točno onako kako razmišlja, a 46 posto je reklo da bi izlazilo s nekim tko ima različite političke stavove.


Spominjanje traume

Velika većina, 93 posto, korisnika Hingea radije izlazi s nekim tko je emocionalno ranjiviji. Više im je stalo do toga nego do, primjerice, visine prihoda. Ali, postoje pravi i možda ne tako poželjan način da se emocionalno otvorite. Pravi način, prema ispitanicima, je ispričati priče koje pokazuju vaše ciljeve i vrijednosti, a možda tek nakon nekoliko spojeva možete ući i u povijest svojih veza. Pogrešan način je da se rano iznese duboko ukorijenjena trauma. Dakle, budite autentični, ali nemojte pretjerivati, barem ako partnera tražite preko Tindera ili Hingea.

Linker
26. travanj 2024 11:18