Čim prije progledamo bit će nam i lakše i bolje...
 Getty Images
SVE JE TO NORMALNO

'Baš me briga za njega, bit će mu žao' i ostale male laži koje si govorimo nakon razvoda

Kad zbrojite i oduzmete to je sve jedan uragan osjećaja koji se mora odraditi, koji mora proći...

Piše: Maja Bernat

Ma što god tko rekao, razvod je užasan, težak i fakat jedan mučan događaj. Ne znam jesam li upoznala koga da se lijepo rastao ili sam to samo čitala u časopisima i na portalima. Iz iskustva mojih poznatih te mog osobnog cijeli taj period je jedan veliki drek! I u tom periodu nas pucaju emocije, od onih najgorih za koje se iznenadite da opće postoje i da ih opće možete izvući iz sebe i ako ste imalo normalni zatucite odmah takvu emociju ako i samo malo pokuša proviriti iz vaše dušice, jer vjerujte mi to vam ne treba. Pa idemo do onih deliričnih emocija kad mislite da ste ponovno rođeni i da je cijeli svijet vaš, i što ste čekali sve te godine..

Kad zbrojite i oduzmete to je sve jedan uragan osjećaja koji se mora odraditi, koji mora proći, koji će vas ispljunuti kad-tad i tek onda ćete moći mogli eventualno realno sve sagledati i nastaviti dalje, a dotad? Dotad se volimo zavaravati i donositi odluke i govoriti male laži:


SVI ĆE ZNATI DA JE ON KRIV

Vi imate svoje prijatelje kojima pričate svoju stranu i stvarno vjerujete u nju. Ona je možda i istinita te će svi oni vjerovati vašoj verziju. Međutim, on ima frendove i njima će ispričati svoju stranu, svoju tužnu storiju i oni će vjerovati njemu. Kad podvučete crtu, zar je uopće bitno tko je kriv!


DJECA KAD NARASTU ĆE ZNATI DA JE ODGOVORAN ZA RAZVOD

Vrlo vjerojatno će klinci, jednog dana kad postanu odrasli ljudi, shvatiti što se sve dogodilo i znat će tko je zeznuo stvar… I dalje će voljeti i mamu i tatu i dalje će biti i na tatinoj i na maminoj strani. Djeca ne bi trebala imati veze s našim problemima, niti zauzimati strane.


KAD-TAD ĆE MU BITI ŽAO

Puno puta to slušam… Sama sam se ulovila kako padam u tu zamku i mislim si kako će vidjeti što je izgubio i kako sam ja super žena, fantastična, izuzetna koju više nikad neće naći, haloooooo?

Neće mu biti žao, da mu je žao bio bi u braku. Zar je uopće bitno hoće li mu biti žao ili ne. Kreni dalje…

MOJ ŽIVOT JE UNIŠTEN ZBOG NJEGA

Svi samo krojimo svoje živote. Nitko nam nije kriv. U trenutku slabosti skroz je fora svaliti krivicu na nekog i možemo si to dozvoliti jedan, dva dana...a onda? Sori, onda se digni, otresi prašinu sa sebe, pogledaj oko sebe da vidiš je li netko vidio tvoj pad (kao kad zvekneš s bicikla i iako umireš od boli prvo gledaš je li te tko vidio) i kreniiiiii daljeeeee. Ako se sam ne pobrineš za sebe neće nitko.


MOJ ŽIVOT JE SAVRŠEN BEZ NJEGA

Da, možeš misliti. I to sam prošla, sad kad sam ga se riješila sad sam si tako super, sve je pet, šest, sedam, ja sam žena zmaj, riješila sam se utega oko vrata. Aha, stani malo i shvati da je to loš period koji će, kad-tad - proći. Iza kiše dolazi sunce, nekom prije, nekom poslije, ali izađe.


NJEGOVA NOVA JE UŽASNA

Sasvim je OK čuti kad vam to prijatelji kažu, pa vam bildaju ego, ali molim vas, ako stanete i razmislite, ona je skroz ok i nema nikakvog razloga za pljuvanje nove osobe u životu vašeg bivšeg. Ona nije kriva za vaš raspad, krivi ste vas dvoje i čim prije to prihvatite, tim bolje.

LJUBOMORAN JE NA MOJU NOVU LJUBAV

Vene, ne može spavati, stalno razmišlja o tome… Vjerujte mi, nije to baš tako. Čim prije počnete listati nove stranice vašeg ostatka života bit će vam bolje.


BAŠ ME BRIGA ZA BIVŠEG

Laž, velika laž. Uvijek će vas malo interesirati što se događa s ovim drugim i to neće biti ljubav, niti patnja već čista radoznalost. To je dio vašeg života, a svaki dio treba prihvatiti takav kakav je i to je jedino zdravo.

I kod prekida i kod razvoda nije nam lako. To je normalno i volimo si malo lagati, ali čim prije progledamo bit će nam i lakše i bolje.


ČITAJTE I:

Samo za nju: vodič za seks nakon razvoda

Zašto brojne žene procvjetaju nakon razvoda?

Odvjetnik otkriva pikanterije: Zašto se parovi najčešće razvode?


IZVOR:
razvedenice.net/blog

Linker
18. svibanj 2024 17:27