'Viđam ih stalno. Razveli su se i sjaje, zaista sjaje! Koji je razlog tome?'
 Foto: Istock
Novi početak

Zašto brojne žene procvjetaju nakon razvoda?

Ljeto je i vrijeme je za laganije štivo. Predstavljamo vam prvu u nizu blogerica koje su nam 'zapele' za oko.

Piše: Maja Bernat

Ovo se odnosi na onaj period kada ste završile žalovanje (ako ste žalovale) jer kažu da je razvod po jačini drugi stres koji vam se može dogoditi nakon smrti bliske osobe.

Sada pišem o onome poslije (za žalovanje uvijek imamo vremena) i o tome neki drugi put.

Odbacile ste crninu, prestale plakati i sažalijevati se, te ste prestale misliti da je vašem životu došao kraj i da više nikada ništa neće biti OK. Drugim riječima pribrale ste se i shvatile kako stvari zapravo stoje.

A to je: trenutak kad shvatite da imate više slobodnog vremena samo za sebe. Konačno možete napraviti neke stvari koje su godinama čekale i konačno se možete prestati izmotavati da nemate vremena, jer sorry sad ga imate i naravno da je super sjesti na kauč, otvoriti čoksu i vrećicu čipsa i hlapljivo gutati dok gledate po stoti put 'Seks i grad'. Ipak, možda je mrvicu bolje otići i na trening ili trčati, u šetnju sa psom. I stvarno mi je drago kad ih vidim u teretani i vani kako trče i kako su krenuli brinuti o sebi - razvedenice i razvedenci.

Znam ih podosta u zadnje vrijeme. Razveli su se i sjaje, zaista sjaje! Koji je razlog tome?

Pobrinite se za sebe

Vjerojatno od onog da mu želite i dalje pokazivati što je izgubio. No taj razlog trebate zatomiti i zatući čim prije (ok, tu i tamo kad vas vaš bivši vidi kako izgledate kao s naslovnice možete uletjeti u prvi haustor i toptati nogama kao sretna kobila i vrtjeti se u krug).

Vjerojatno se u cijeloj priči i pokrene neki drugi sklop u glavi i imate vremena konačno se pobriniti za sebe.

Tako da drage moje uložite u sebe:

  • skinite kile koje su višak
  • počnite paziti kaj papate
  • odite na manikuru i pedikuru

I da, već čujem: 'kako da idem kad se para nema?' Uvijek se može kupiti lak za par kuna, 'dofurate' frendicu, tračate ili pričate o smislu života, lakirate nokte, pijete kavu i svijet je vaš. Sitnice su bitne. Obožavam pročitati dobru knjigu i obožavam pogledati super predstavu gdje mi suze idu od smijeha, ali 'sori', terapeutsko djelovanje beauty tretmana i kupnje krpica nikada ne zanemarujem, baš nikad - plitko, ali učinkovito!!!

Opet u igri

Također postoji još jedan razlog zašto žene procvjetaju nakon razvoda. Postoji trenutak kad shvatite, ako već do tad niste da ste, drage moje, OPET U IGRI. No, ovaj put ste sigurnije u sebe, zrelije i pametnije igračice i zaista možete uživati u flertanju. I što god tko rekao - svi volimo flert. I onaj ozbiljni i onaj bezazleni u dućanu na blagajni: 'Joj suseda vi sve bolje zgledate.' Samo se nemojte opravdavati! 'Joj, molim vas, joj pa ne znam, baš sam danas bez frizure i slično' već naučite primiti kompliment i recite hvala, nabacite osmjeh, dignite nos i već će vam dan postati ljepši.

Nedavno sam čitala jedan članak. Naime, baka od 108 godina je dala savjet za dug i sretan život Savjetovala je da jedemo zobenu kašu i izbjegavamo muškarce… Ima nešto u tome, vidi nje, 108 zdrava kao dren.

To se dogodilo, događa ili će se tek dogoditi i vama drage moje razvedenice i dragi moji razvedenci. Propupat ćete, a tad ćemo ipak malo zanemarili savjet 108-godišnje bakice. Sredite se, odite van te pogledajte što se nudi na tržištu.

Razveli ste se - niste umrli!

Maju možete pratiti i na njezinom Instagram profilu @majazmaja78

Linker
20. travanj 2024 07:06