Nemojte očekivati da će, ponavljate li istu grešku, strasti u vašoj spavaćoj sobi (kuhinji ili dnevnoj sobi), biti s vremenom bolje. Neće!
 Foto: iStock
Nema razloga da se tako uskraćujete

16 pogrešaka u seksu koje sigurno radite

01. listopad 2017.
Poslušajte savjete stručnjaka, povećajte svoj užitak u krevetu i zaboravite na loš seks. Nije teško, samo treba istinski obratiti pozornost na svoje i partnerove potrebe.

Mnogi od nas nisu zadovoljni svojim seksualnim životom, ali istodobno ne znaju gdje griješe. Navodimo česte pogreške koje nam onemogućuju istinski užitak u seksu.

1. NEMATE VREMENA ZA SEBE

Žene su sklone više voditi računa o djeci i prijateljima nego o sebi, a svoje tijelo teško je predati nekome ako nikada nemate vremena za sebe, upozorava Laurie Watson, američka seksologinja i autorica knjige “Wanting sex again”. Dakle, budite malo sebični i svaki dan odvojite malo vremena za sebe, bilo da nalakirate nokte, odete na fitness ili čitate knjigu. Budete li se tetošili, bit ćete mentalno i fizički spremniji na seks.

2. OSJEĆATE SE LOŠE ZBOG SVOG TIJELA

Možda se sramite svog trbuha, proširenih vena ili strija, no podsjećajte se stalno da ste lijepi i da nitko na svijetu nema savršeno tijelo. Osim toga, vaš se partner u krevetu sigurno neće koncentrirati na ono što vi smatrate svojim nedostacima. Vjerojatno će biti uzbuđen jer ga privlačite, inače ne biste ni bili zajedno u krevetu.

3. NE GOVORITE PARTNERU ŠTO ŽELITE

On ne može čitati vaše misli pa ako želite doživjeti orgazam, vodite ga pazeći da ne povrijedite njegov ego. Ohrabrite ga da ide u određenom smjeru, no nemojte ga kritizirati. Pokušajte svojom rukom voditi njegovu do željene točke i zvukovima užitka dati mu do znanja koliko uživate. Ili jasno i glasno recite: "Da, ovdje želim da me diraš, to volim!"

4. NE KOKETIRATE S PARTNEROM TIJEKOM DANA

Seks ne počinje kad svučete odjeću u spavaćoj sobi, barem ne za žene. Pošaljite partneru znakovitu poruku tijekom dana ili mu šapnite nešto seksi u uho ujutro prije nego što odete na posao. Kad se napokon fizički spojite, vaš će um također biti spreman na seks, tvrdi dr. Jennifer Berman, specijalistica za žensku seksualnu terapiju i autorica knjige "Tajne spolno zadovoljne žene".

5. USTRUČAVATE SE KORISTITI LUBRIKANTE

Količina prirodnog lubrikanta koju luči vaše tijelo nije uvijek pokazatelj koliko ste uzbuđeni pa nema nikakva razloga da se sramite što koristite industrijski lubrikant. Seks na taj način može biti manje bolan i puno ugodniji, a to svi žele. Samo imajte na umu da lubrikanti na bazi ulja mogu oštetiti prezervativ ili dijafragmu pa su možda bolji izbor oni na bazi vode ili silikona.

6. NISTE VELIKODUŠNI U SEKSU

Možda pružanje oralnog seksa partneru nije nešto za čim ste ludi, ali sigurno uživate kad on to čini vama. Potrudite se i vi ugoditi partneru i zadovoljiti ga oralno. Nemojte očekivati da će netko uvijek ugađati vama ako sami nikada niste spremni ugoditi.

7. NE USPOSTAVLJATE KONTAKT OČIMA

Izuzetno je važno partnera tijekom dana gledati u oči, ali to je naročito važno tijekom seksa. Nemojte pogledavati na mobitel, na sat niti imati zatvorene oči dok vodite ljubav jer tako niste duboko u trenutku u kojem biste trebali uživati. Direktan pogled tijekom seksa zahtijeva hrabrost jer vas čini ranjivijom, ali je ujedno vrlo senzualan, pridonosi osjećaju bliskosti i povećava spolno uzbuđenje.

Foto: iStock
Predigra je sastavni dio ljubavne igre, koja upravo zbog nje postaje uzbudljiv(ij)a. Učinite si uslugu, nemojte je preskakati.

8. NE ŽELITE PROSTAČITI

Kad muškarac kaže ženi da bi volio da mu govori prosto ili "prljavo" tijekom seksa, žena obično pomisli da to mora doslovno biti psovka ili riječ koja počinje s "j" (ma, znate na što mislimo). No, prostački možete govoriti i da ne upotrijebite ni jednu psovku: ono što muškarci žele jest da budete eksplicitni i slikoviti. Na primjer, možete reći "volim kad mi ližeš bradavice" ili nešto slično. Važno je dobro odabrati riječi pa tako puno uzbudljivije zvuči "Želim da me ljubiš tamo dolje" nego "Želim oralni seks".

9. ODMAH PRELAZITE NA SNOŠAJ

Nemojte zaboravljati na predigru. Ako odmah krenete s penetracijom, seks može biti bolan i penis može ozlijediti vaginu. Što ste uzbuđeniji, to će vaša vagina biti šira i seks će biti ugodniji. Drugim riječima: potrudite se da imate lijepu i polaganu uvertiru u seks.

10. OČEKUJETE DA JE ON UVIJEK SPREMAN

Ponekad stres zbog posla ili novca može utjecati na sposobnost muškarca da postigne erekciju. Imajte na umu da njegovi "problemi" s penisom najvjerojatnije ni na koji način ne pokazuju koliko vas snažno želi, nego su vrlo često posljedica drugih problema koji ga pritišću. No, ako se to vrlo često događa, potaknite partnera da ode liječniku jer to može biti i znak nekih medicinskih problema.

11. ZABORAVLJATE SE SMIJATI

I za vrijeme seksa treba imati smisla za humor. Vođenje ljubavi neće uvijek teći glatko i savršeno kao u filmovima. Uvijek se može dogoditi da njegov lakat pritisne vašu kosu, da nekome počne kruliti u želucu i slično. Ako se ne znate nasmijati kad nešto pođe naopako, to će stvoriti
osjećaj napetosti i tjeskobe, a vaša će se vagina vrlo brzo osušiti i seks više neće biti nimalo ugodan.

12. NIKADA NE MASTURBIRATE

Seks sa samim sobom najbolji je način da saznate što vam je potrebno da biste postigli maksimalni užitak. Osim toga, nešto što ste nekoć voljeli možda vas više ne uzbuđuje toliko pa je potrebno posvetiti sebi malo vremena kako biste otkrili nove točke koje mogu povećati vaš užitak. Želite li uključiti partnera, pružite mu užitak gledanja: nećete požaliti.

13. GLUMITE ORGAZAM!?

Povremeno ispuštati razne zvukove kako biste još više uzbudili partnera je jedno, a glumljenje orgazma nešto sasvim drugo. To je kao da mu kažete da vas je ono što je činio dovelo do vrhunca, a to je zapravo laž. Vaš partner bi trebao znati kada i zašto niste postigli orgazam, a onda na tome možete poraditi zajedno kako biste to ubuduće izbjegli. Budete li glumili, jednom, drugi put, treći put... glumit ćete zauvijek jer će on stalno ponavljati isto uvjeren da vas tako dovodi do vrhunca.

14. NIKADA NE ISPROBAVATE NIŠTA NOVO

U životu, pa i u seksu, potrebno je povremeno mijenjati stvari kako bismo ih učinili zanimljivijima. Ako uvijek vodite ljubav isti dan u tjednu, na istom mjestu i u isto vrijeme, s vremenom će postati dosadno. Promijenite nešto kako biste ponovno zapalili iskru: isprobajte seks u hotelskoj sobi, u kadi, na kuhinjskom stolu...

15. OČEKUJETE DA SVRŠITE BRZO KAO I ON

Muškarcima u prosjeku treba od dvije do pet minuta da postignu orgazam, a ženama od 40 do 45 minuta. Žene se zbog toga često osjećaju krive ili se srame što im toliko treba, no to je posve prirodno. Malo ručne stimulacije čini čuda kod žena i povećava šanse za postizanje orgazma te ubrzava njegovo postizanje. Dakle, vratite se na točku 3 i povedite njegovu ruku tamo gdje treba.

16. PREVIŠE SE USREDOTOČUJETE NA ORGAZAM

Ako se trudite da ga doživite, nećete ga doživjeti. Stručnjaci tvrde da žene moraju biti posve opuštene da bi mogle doživjeti orgazam. Dakle, opustite se: odjenite donje rublje u kojem se osjećate privlačno, upalite svijeće, istuširajte se s partnerom i nježno masirajte jedno drugo. Ne razmišljajte o orgazmu i imat ćete veće šanse da ga doživite.

Teme
Linker
01. veljača 2023 18:55