Svaki dan vježbamo s Hanom Dervović!
 IVANA NOBILO/HANZA MEDIA
Jogom do bikini tijela

Vrana: jača mišiće i zglobove ruku, a uz to uklanja napetost i uznemirenost

Za učiteljicu joge, Hanu Dervović nema stajanja ni preko ljeto. Nakon joge za početnike, za vas je pripremila i niz učinkovitih vježbi koje tope masne naslage, jačaju guzu, poboljšavaju cirkulaciju, držanje, izdržljivost, snagu i još mnogo toga. Pridružite nam se i otkrijte sve čari joge.

Joga vježbe osmislili su i pripremili: Divine Energy Park, Hana Dervović, učiteljica joge.


BAKASANA

Jednostavan položaj balansa na rukama koji daje samopouzdanje i snagu te uklanja strah i unutarnje prepreke. Za ovaj položaj više je potreban osjećaj ravnoteže nego snaga. Pripremite se za izvođenje vrane u 3 koraka.


1. Molitva

Uđite u položaj molitve u čučnju i napravite 3 udaha i izdaha.


2. Prebacivanje težine na ruke

Napravite udah u molitvi, a izdahom podignite pete od tla i prebacite težinu na ruke. Koljena neka vam budu naslonjena na podlaktice cijelo vrijeme. Ponoviti 3 do 5 puta.


3. Prebaciti težinu na ruke s podizanjem pete

Napravite udah u molitvi, a izdahom prebacite težinu na ruke i podignite jedno stopalo u zrak (probajte što više petu približiti stražnjici). Koljena neka vam budu naslonjena na podlaktice cijelo vrijeme. Ponoviti 3 do 5 puta.


4. Položaj Vrane

Staviti yoga blok ili jastuk ispred sebe. Staviti glavu na blok i namijesiti koljena na nadlaktice te odići pete u zrak. Kada pronađete balans u ovom položaju, polagano podignite glavu.

Završni položaj zadržati koliko možete.

Kada ste spremni napravite položaj vrane bez priprema i pomagala.

NAČIN IZVOĐENJA: čučnite na pod sa razdvojenim nogama, podignite se na vrhove prstiju i postavite dlanove neposredno ispred stopala. Laktovi trebaju biti blago savijeni, a koljena trebaju dodirivati vanjske strane nadlaktice, što je moguće bliže pazuhu. Polako se nagnite naprijed i podignite stopala sa tla, balansirajući samo na rukama, sa koljenima čvrsto priljubljenim na nadlaktice. Pogled usmjerite naprijed.

DISANJE: zadržite dah u završnom položaju

TRAJANJE: ostanite u položaju koliko možete ili ponovite 10 puta

NAPOMENA: zadržite završni položaj samo onoliko koliko ste u mogućnosti držati dah. Da bi se osjećali sigurnije i opuštenije u završnom položaju, postavite jastuk ili dekicu ispred sebe.

KONCENTRACIJA: na održavanje ravnoteže

DOBROBITI: jača mišiće i zglobove ruku, uklanja napetost i uznemirenost, jača osjećaj samopouzdanja, zahtijeva više živčane koordinacije nego mišićne snage

OGRANIČENJA: visoki krvni tlak, vrtoglavica


OVDJE pogledajte i video specijal - JOGA ZA POČETNIKE.

Linker
26. travanj 2024 11:04