SHUTTERSTOCK
pokrenimo se

Povodom Svjetskog dana kretanja donosimo zabavne aktivnosti za cijelu obitelj

Aktivan život za sve

U petak, 10. svibnja obilježava se Svjetski dan kretanja. To je dan kojeg je 2002. godine proglasila Svjetska zdravstvena organizacija s ciljem promicanja važnosti fizičke aktivnosti za zdrav život. Danas, kada sve više ljudi vodi sjedilački način života i suočava se s brojim zdravstvenim problemima, potrebno je istaknuti važnost kretanja za održavanja zdravlja.

Stoga, Društvo športske rekreacije Aktivan život, s tim ciljem provodi nekoliko zanimljivih programa:

  • Trčaonina škola nordijskog hodanja koja s treninzima kreće u ponedjeljak, 13. svibnja. Hodanje s nordijskim štapovima aktivira čak 90 % mišića vašeg tijela, povećava potrošnju kalorija i potiče bolji protok kisika, što vam omogućuje energičniji i vitalniji život. Trčaonin stručni tim trenera i trenerica pobrinut će se da svaki korak koji napravite bude u pravom smjeru prema vašim ciljevima i dobrobiti i to sve na jedan zabavan i interaktivan način.
  • Vikendom na Medvednicu - uskoro se pokreće program planinarskih izleta na Medvednici. Ovo je projekt koji građane Zagreba vodi na planinarske izlete po Medvednici. Građane upoznaju s planinarskim stazama i ljepotama planine te im se tako usađuje navika odlaska na planinu koja im se nalazi nadohvat ruke.
  • Dječja trail utrka na Medvednici - vaša djeca previše vremena provode pred mobitelima i malim ekranima te ne provode dovoljno vremena u prirodi, niti su dovoljno fizički aktivna? Donosimo ideju kako ih na jedan zabavan način možete aktivirati i izvući iz kuće.

U nedjelju, 26. svibnja, održat će se Medvednica trail utrka u sklopu koje je organizirana i dječja trail utrke za najmlađe.

Organizatori utrke svake godine nastoje uključiti što više djece kako bi skrenuli pažnju na to koliko je bitno da djeca više vremena provedu na otvorenom, a manje pred mobitelima i drugim elektroničkim uređajima.

Aktivno sudjelovanje u sportskim i rekreacijskim aktivnostima poput trail trčanja pomaže u razvoju motoričkih sposobnosti, jačanju mišića te promicanju zdravog načina života kod djece. Osim toga, boravak u prirodi potiče razvoj kreativnosti, samopouzdanja i emocionalne stabilnosti kod djece, stvarajući temelje za zdrav i sretan život u budućnosti.

Ova dječja trail utrka otvorena je za djecu od prvog do osmog razreda osnovne škole te se dijeli prema razredima kako bi svako dijete imalo priliku trčati na svojoj razini. Staze su prilagođene uzrastu i ne sadrže teške dijelove koje djeca ne bi mogla svladati. Svaki krug iznosi 1,2 km za mlađe uzraste i 2,4 km za starije

Važno je istaknuti da su kotizacije za dječje utrke potpuno besplatne, a natjecati se može do 100 djece. Sva djeca će dobiti i medalju za uspomenu. Ostalo je još 50 mjesta stoga pozivamo sve roditelje da prijave svoje mališane i omoguće im nezaboravne trenutke na Medvednici.

Linker
07. svibanj 2024 14:42