FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Dežurna ordinacija

Smije li moja djevojčica uzimati biljnu terapiju protiv ešerihije?

Pomažu šipak, kopriva, preslica, brusnica, crni sljez, a i neke druge biljke ovisno o jačini simptoma

Imam djevojčicu od pet godina i već se dugo mučimo s bakterijom E. coli. Antibiotika je popila puno, bakterija se nakratko povuče, ali se vrati. Smiju li tako mala djeca pokušati uzimati vaš čaj protiv E. coli?

Helena Z., Vodice

Odgovara dr. med. Ksenija Krajina Pokupec, fitoterapeut:

"Djevojčica od pet godina nije premala za fitoterapiju, tj. terapiju ljekovitim biljem. Mogu joj pripremiti čaj i sirup protiv E. coli. Ojačavat ćemo i imunitet i djelovati na bakterije da ih izluči mokrenjem iz organizma i da se više ne razmnožavaju. Pomažu šipak, kopriva, preslica, brusnica, crni sljez, a i neke druge biljke ovisno o jačini simptoma. Donji dio trbuščića maže se kremom na bazi lavande i borovice pa tako djelujemo i lokalno i pojačavamo terapiju. Terapija se provodi do postizanja dobrih nalaza, a i onda treba još malo piti čaj ili sirup kako bi se održalo to stanje. Terapiju pripremam i za bebe od 2,5 mjeseca."

Svoja pitanja šaljite na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Odgovore objavljujemo u magazinu Doktor u kući, koji izlazi svaki prvi četvrtak u mjesecu te na našem portalu živim.hr.

Linker
26. travanj 2024 21:21