SHUTTERSTOCK
ah taj mamurluk

Pozvani ste na još jedan party, ali sutra imate dosta obaveza? Ova fantastična stvar će vas spasiti

Znate li kako na najjednostavniji način možete spriječiti mamurluk?

Duži dani, tople noći, sunce, lagana odjeća... Da, proljeće je već počelo, svi smo opušteniji, veseliji i spremniji za zabavu. Ima nešto u proljeću, a naročito u ljetu da se osjećamo tako ležerno i opušteno kao da smo na svaki dan na godišnjem. Zaredaju se proslave i zabave na otvorenom, piće nakon posla protegne se do kasnijih sati, roštilji se vade i dime vikendima uz jezera, po dvorištima. A tu su i vjenčanja, krstitke i maturalne zabave. Pa onda produženi vikendi na moru, a potom i pravi ljetni provodi.

Ukratko, situacija da posegnete za pićem ima koliko ti srce poželi: treba nazdraviti mladenki, proslaviti djetetov uspjeh u školi ili možda kraj školovanja, uz meso s roštilja savršeno se slaže limenka pive, a kakvo bi to ljeto bilo bez nekog dobrog koktela na plaži ili pića s društvom za toplih ljetnih večeri kad grad vrvi životom. No, u opuštenoj atmosferi često zaboravimo da nas sutradan čekaju obaveze pa posegnemo i za kojom čašom više, a onda smo sutradan na sto muka jer posao čeka, treba se skoncentrirati, djeca traže svoje, a glava nam je poput velikog praznog balona. Sporo mislimo, sporo se krećemo, boli glava, spava nam se. Simptomi mamurluka obično su najizraženiji jutro nakon dana ili večeri kad smo previše popili. Baš onda kad trebate biti tip-top, spremni za novi radni dan, nove obaveze i nove pobjede ili, čak i ako je nedjelja, da djecu povedete na neki davno obećani izlet.

image
SHUTTERSTOCK

Nema više mutne glave ujutro

Naravno da smo onda spremni poduzeti sve da se što prije vratimo u normalu i tu tek nastaje kaos. Jer koliko je ljudi toliko je raznih ideja o tome što će najbolje otjerati mamurluk. Neki predlažu rasol (kojeg ljeti ionako nema), neki sok od rajčice, neki trčanje na svježem zraku, a tu su i razni recepti sa svim mogućim sastojcima, od đumbira i kiselih krastavaca do kokošje juhe ili zobene kaše. No, ništa od toga stvarno ne pomaže da ujutro opet budete svoji i „normalni”, a i nije baš praktično u takvom mamurnom stanju, dok jedva stojite i gledate, a zapravo morate odjuriti na posao, surfati po internetu u potrazi za kakvim učinkovitim receptom protiv mamurluka. A još je manje praktično isprobavati, mućkati i spravljati kakav pripravak upitnog djelovanja. Srećom, to više nije potrebno.

Danas na raspolaganju imamo novo, genijalno rješenje - čudesan dodatak prehrani Myrkl koji problem mamurluka rješava kao od šale. Ili točnije sprječava da do problema, odnosno mamurluka uopće dođe i to na savršeno jednostavan i prirodan način. Prije zabave na koju se spremate uzmete dvije tablete ovog dodatka prehrani s prirodnim sastojcima i ujutro ćete biti točno onakvi kakvi želite - budni, bistri i orni za posao. Bez ikakvih čarobiranja i pripremanja bakinog ili susjedovog recepta protiv mamurluka. Radi se o klinički ispitanom dodatku prehrani, proizvedenom u Švedskoj, koji je rezultat 30 godina istraživanja i razvoja. Proizveden od prirodnih i veganskih sastojaka, ovaj dodatak prehrani omogućava razgradnju čak 70 posto alkohola 60 minuta nakon što počnete piti. A rezultat je buđenje s osjećajem svježine i bistrog uma unatoč pokojoj čašici viška prethodne večeri.

image
SHUTTERSTOCK

Sastojci korisni za zdravlje i onda kad ne pijete

Dodatak prehrani Myrkl sadrži patentiranu formulu AB001™, sastavljenu od visoko učinkovitih bakterija i L-cisteina, kao i vitamin B12 te fermentirane rižine mekinje. U svakom slučaju, riječ je o sastojcima koji su vrlo učinkovita podrška biokemijskim procesima u tijelu koji mogu spriječiti razvoj mamurluka. Zahvaljujući zdravim bakterijama Bacillus subtilis i Bacillus coagulans, uzimanjem Myrkl tableta učinit ćete nešto dobro i za svoju crijevnu floru. Osim što su općenito korisne za zdravlje gastrointestinalnog trakta, ove bakterije razgrađuju alkohol i pretvaraju ga u vodu i ugljični dioksid. Tu su i fermentirane mekinje riže koje su uvijek dobrodošla podrška probavi te također pomažu u prevenciji mamurluka. L-cistein je poznat po tome da olakšava tijelu probavljanje alkohola, a vitamin B12 doprinosi normalnoj psihološkoj funkciji, normalnom funkcioniranju živčanog i imunološkog sustava te pomaže u smanjenju umora i iscrpljenosti. Zahvaljujući tim sastojcima ovaj dodatak prehrani značajno smanjuje količinu alkohola koja ulazi u krvotok, a posljedica toga je i izostanak neugodnog mamurluka.


Zašto baš L-cistein

L-cistein je prirodna amino kiselina prisutna u hrani i u ljudskom tijelu, a poznata je po tome što ima niz dobrobiti za zdravlje. Potreban je za proizvodnju glutationa, jednog od glavnih antioksidansa koji je ključan za zdravlje te stoga sprečava oštećenja na staničnoj razini i djeluje kao prevencija raznih bolesti. Brojna su istraživanja pokazala njegove pozitivne učinke na povećanje muške plodnosti, održavanju normalne razine šećera u krvi, očuvanju zdravlja probavnog sustava, kao i ublažavanju simptoma bolesti dišnog sustava. No, ono što je posebno zanimljivo jest da su istraživanja pokazala da L-cistein smanjuje štetne učinke alkohola na organizam te sprečava razvoj mamurluka. Istraživanje finskih znanstvenika iz 2020. pokazalo je da su ispitanici koji su uzeli dodatak prehrani s L-cisteinom tri sata nakon konzumiranja alkohola imali manje simptoma mamurluka iduće jutro nego ispitanici koji su uzeli placebo. I nekoliko drugih istraživanja ukazala su na njegova specifična svojstva koja ga čine korisnim u prevenciji mamurluka. Kad tijelo metabolizira alkohol, stvara se toksični nusprodukt koji se naziva acetaldehid i povezan je sa simptomima mamurluka. L-cistein se veže uz acetaldehid i pomaže u uklanjanju tog toksina iz tijela. Tako je japanska studija iz 2018. otkrila da njegovo uzimanje značajno smanjuje razinu acetaldehida u želucu i slini, a samim time smanjuju se i simptomi mamurluka.


B12 za bolje raspoloženje i više energije

Vitamin B12 neophodan je našem tijelu za pravilno funkcioniranje i zdravlje živčanog sustava, moždanih stanica i crvenih krvnih stanica. Doprinosi normalnoj psihološkoj funkciji i smanjenju umora i iscrpljenosti te je koristan i za raspoloženje, pamćenje, kožu, kosu, nokte te za probavu, kao i za sprečavanje anemije. No, uz sve te i brojne druge dobrobiti za zdravlje, pokazao se i kao odlična pomoć u liječenju ili prevenciji mamurluka. Naime, alkohol snižava razinu vitamina B12, što objašnjava umor i slabost jutro nakon pretjerivanja s alkoholom. I tu uskače dodatak prehrani Myrkl koji nadomješta razinu tog vitamina te omogućava brži oporavak od simptoma mamurluka, podižući razinu energija i ublažavajući osjećaj umora.


Na zabavi opušteni, ujutro spremni za akciju

U svakom slučaju, dobro je znati da sada kad počinje sezona partija i zabava na raspolaganju imate stvarno čudesno rješenje protiv mamurluka, dodatak prehrani Myrkl koji možete kupiti u bolje opskrbljenim ljekarnama i na web shopu. Dovoljno je uzeti dvije tablete prije konzumacije pića i možete se prepustiti zabavi bez straha da ćete sutradan ujutro nešto zeznuti bilo da je riječ o obiteljskim ili poslovnim obavezama. Naravno, to ne znači da se i dalje ne trebate kontrolirati kad je riječ o alkoholu. Myrkl nije izgovor za nekontrolirano učestalo opijanje, već samo mala pomoć da se s vremena na vrijeme ipak možete opustiti i uživati bez da sutradan ispaštate.


Myrkl ne mogu konzumirati trudnice, dojilje ni mlađi od 18 godina.

Linker
25. travanj 2024 15:33