Riječ je o četverogodišnjem programu edukacije iz područja integrativne psihologije, tjelesno orijentirane terapije i duhovnosti.
 Foto: CIR
OTVORENO PREDAVANJE

Ne dođe to samo, vlastitom osobnom razvoju treba se učiti

07. listopad 2018.
Dođite i vi na prezentaciju škole za integrativni osobni razvoj i terapijski rad.

Srijeda, 17.10.2018. od 19.00 do 20.30 sati

Centar za integrativni razvoj

Gundulićeva 19/I, Zagreb

TKO? Vode: Laslo Pinter i Tomislav Senečić

KADA? U srijedu, 17.10. održat ćemo prezentaciju Škole za integrativni osobni razvoj i terapijski rad.

ŠTO? Škola za integrativni osobni razvoj i terapijski rad je četverogodišnji program edukacije iz područja integrativne psihologije, tjelesno orijentirane terapije i duhovnosti.

U Hrvatskoj postoji gotovo 20 godina i kao takva je najstarija organizirana škola osobnog razvoja. Centar za integrativni razvoj svojevrsni je inkubator iz kojeg su nastali i drugi programi osobnog razvoja. Danas se smatramo pionirima strukturiranog pristupa osobnom razvoju i kroz naše programe u zadnjih 18 godina prošlo je stotine polaznika. Osim Zagreba imamo centre u Splitu, Zadru i Budimpešti.

CILJ? Kroz četverogodišnji program polaznici škole susreću se sa cjelovitim pregledom vodećih terapijskih pravaca iz teorijske i praktične, to jest iskustvene perspektive. U svome radu škola je za razliku od formalnog obrazovnog sustava dominantno orijentirana na tehnike učenja koje se temelje na vlastitom iskustvu, pa je stoga i teorijski dio nastave redovno popraćen praktičnim vježbama. Takvom tehnikom učenja škola pristupa svakom pojedinom polazniku individualno, to jest naglasak edukacije stavljen je na individualnu i osobnu primjenu stečenih znanja. To ujedno znači i da su tehnike učenja uz mentalno, orijentirane i na emocionalno i tjelesno učenje.

Program škole dominantno se oslanja na tjelesno orijentirani terapijski pristup. Bitno je naglasiti da su osnivači škole i vodeći učitelji CIR-a jedini u Hrvatskoj akreditirani od EABP- Europske asocijacije za tjelesno orijentiranu psihoterapiju. Naš dugogodišnji kvalitetan rad je prepoznat od ove najcijenjenije asocijacije za tjelesno orijentiranu psihoterapiju i od ove godine ušli smo u službeni proces akreditacije same škole Centra za integrativni razvoj. To znači da će svi zainteresirani za upis u naš četverogodišnji program moći nakon završetka aplicirati za europsku licencu za tjelesno orijentiranog psihoterapeuta

ZA KOGA? Škola je namijenjena svim punoljetnim odraslim osobama bez obzira na prethodno obrazovanje koje su predane i zainteresirane za vlastiti osobni razvoj. Ona je program koji nudi pojedincima zainteresiranim za istraživanje samog sebe siguran prostor, stručno vodstvo i podršku za otkrivanje vlastitih dubljih slojeva i obrazaca, približavanje stvarnome sebi, otkrivanje vlastite biti i preuzimanje odgovornosti za vlastiti život i mogućnost njegove kreacije.

Bez obzira upisuju li školu kao oblik stručnog usavršavanja nakon studija iz područja psihologije i duhovnosti ili im je ovo prva edukacja u tom području, polaznici su primarno podržani u primjeni stečenih znanja za vlastiti osobni razvoj.

Na ovoj prezentaciji saznat ćete više o samom programu škole i njegovoj izvedbi te ćete imati priliku postaviti sva moguća pitanja.

Ulaz je otvoren za sve zainteresirane.

Teme
Linker
27. lipanj 2022 09:49