SHUTTERSTOCK
Dežurna ordinacija

Kako riješiti problem prekomjernog znojenja ispod pazuha?

Trajno rješenje smanjenja prekomjernog znojenja u pazušnim regijama je laserski tretman koji se radi u lokalnoj anestezi


Prekomjerno se znojim ispod pazuha. Kako je moguće to smanjiti? Bio sam kod liječnika i zdravstveno je sve u redu. Imam 43 godine.

Danijel S., Rijeka


Odgovara dr. Ana Maletić, spec. plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije:

image
NOVICA JANKOVIC 1

"Prekomjerno znojenje može se umanjiti aplikacijom botulinum toksina u pazušnu regiju. Time se smanjuje znojenje na određeni period, najčešće nekoliko mjeseci do godinu dana, a nakon toga djelovanje botulinum toksina prestaje. Trajno rješenje smanjenja prekomjernog znojenja u pazušnim regijama je laserski tretman koji se radi u lokalnoj anesteziji. Laserskom zrakom se ulazi ispod površine kože te se tretiraju žlijezde znojnice. Ponekad je potrebno ponoviti ovaj tretman nakon nekog vremena i rezultat je onda trajan."

Svoja pitanja šaljite na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Odgovore objavljujemo u magazinu Doktor u kući, koji izlazi svaki prvi četvrtak u mjesecu te na našem portalu živim.hr.

Linker
25. travanj 2024 15:30