SHUTTERSTOCK
Zajedničko vrijeme

Za svakog ponešto - besplatne aktivnosti za roditelje i djecu

Aktivnosti uključuju radionice za roditelje i djecu, fitness za roditelje i bebe te besplatno individualno i partnersko savjetovalište

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce s veseljem poziva roditelje i djecu do pet godina na besplatne aktivnosti čiji je cilj podržati zajednički rast djece i roditelja, osnažiti roditelje i poticati razvoj zdrave, poticajne obiteljske sredine. Aktivnosti su usmjerene prema podršci roditeljstvu, osnaživanju obitelji, usvajanju znanja i vještina potrebnih za poticanje cjelokupnog razvoja djece mlađe dobi te druženju roditelja i djece kroz zabavne i edukativne aktivnosti. Riječ je o radionicama za roditelje, klubu za roditelje i djecu, fitnessu za roditelje i bebe te besplatnom individualnom ili partnerskom savjetovanju.

- Ako želite da vam djeca postanu dobri ljudi, potrošite na njih duplo više vremena i duplo manje novca - Abigail Van Buren

Zdrave navike za poticajne obitelji

Aktivnosti se provode u sklopu projekta ‘Zdrave navike za poticajne obitelji‘ na području grada Zagreba, Varaždinske županije te virtualno po ostalim županijama. Projekt financira Središnji državni ured za demografiju i mlade. Trening ‘Zdrave navike za zdrave obitelji‘, odnosno ciklus od četiri radionice s tememama Tehnike nošenja sa stresom, partnerstvo u odgoju djece, organizacija vremena i obiteljska podrška te roditeljske vještine, komunikacija s predškolcem i u obitelji održat će se ponedjeljcima, od 15. siječnja 2024.u Zagrebu, u Albaharijevoj 2. Uz to, bit će osigurano individualno i partnersko savjetovanje za roditelje sa psihologom ili psihoterapeutom.

Aktivnosti kluba roditelja i djece

Klub za roditelje i djecu od jedne do pet godina organizira ciklus od 10 radionica usmjerenih prema usvajanju i usavršavanju roditeljskih kompetencija. Uključuje interaktivne vježbe, razvojne igre, igre za poticanje razvoja senzorike te motoričkog i kognitivnog razvoja djeteta. Planirane radionice će se ponedjeljkom od siječnja do ožujka odvijati u Zagrebu i u Varaždinskoj županiji. Također, fitness za roditelje i bebe imat će ciklus od pet radionica za roditelje i djecu koja još ne hodaju na kojima će se podučavati razvojna gimnastika, masaža beba, poticanje optimalnog razvoja senzoričke integracije i vježbe za roditelje kako bi održavali potrebnu fizičku kondiciju za brigu o bebi. Ova će se aktivnost odvijati u Zagrebu kroz travanj 2024. godine.

image
Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce

Za sve informacije i kako se prijaviti na aktivnosti potražite na stranicama Centra.

Linker
02. svibanj 2024 19:29