SHUTTERSTOCK
Protiv predrasuda

Za Dan epilepsije: spomenici i ustanove svijetlit će ljubičasto

Kod nas je oko četrdeset tisuća oboljelih od epilepsije, a svaka druga osoba izložena je stigmi i diskriminaciji zbog bolesti

Međunarodni dan epilepsije, koji je ove godine usredotočen na stigmu s kojom se suočavaju oboljele osobe diljem svijeta obilježava se 13. veljače, a 14. veljače je Nacionalni dan oboljelih od epilepsije u Hrvatskoj. Kod nas je oko četrdeset tisuća oboljelih od epilepsije, a svaka druga osoba izložena je stigmi i diskriminaciji zbog bolesti.

Središnja manifestacija ove godine će se održati u Vukovaru. Uz razgovor stručnjaka s učenicima vukovarskih osnovnih i srednjih škola na temu „Epilepsija i predrasude o oboljelima” u Poliklinici Nacionalne memorijalne bolnice „dr. Juraj Njavro” Vukovar na odjelu neurologije sve će se zainteresirane osobe i osobe s epilepsijom moći savjetovati s liječnicima i medicinskim sestrama.

Bit će održan i simpozij „Živjeti s epilepsijom“ na kojem će prisustvovati osobe s epilepsijom i njihovi bližnji, liječnici i drugi stručnjaci. Vukovarski Vodotoranj i druge povijesne i kulturne ustanove diljem Hrvatske navečer će zasvijetliti ljubičasto.

Linker
25. travanj 2024 14:48