Ženama nakon poroda treba razumijevanje, a ne površno osuđivanje, smatra tata Brett.
 Foto: iStock
To je ljubav!

'Volim tijelo svoje žene nakon porođaja zato što u njemu vidim svoju obitelj'

'Da je jedan od vaših prijatelja s kojim stalno igrate nogomet na bolovanju i tijekom tog vremena dobio je na težini te mora na operaciju, zasigurno ne biste razmišljali o tome kako će mu izgledati trbušnjaci nakon operacije. Samo biste mu željeli brz oporavak i rekli: Frajeru, preživio si!', napisao je Brett Ortler, iživciran stalnim osuđivanjima žena zbog njihove debljine nakon porođaja.

"Uopće me nije briga kako izgleda tijelo moje žene. Imam puno važnijih stvari o kojima razmišljam, o našem djetetu, o našim potrebama, o ručku, o poslu, o pelenama – jednostavno, glava mi je prepuna drugih, puno važnijih stvari", napisao je u svojoj kolumni na portalu Fatherly novinar i pisac Brett Ortler.

Tekst, koji je oduševio žene i proširio se internetom po cijelom svijetu, napisao je iznerviran stalnim veličanjem ženske ljepote i naglašavanjem kako je neka friška mama 'već u formi iako je rodila prije mjesec dana'. On tvrdi da muškarcu koji voli svoju ženu nije stalo do toga da bude savršena. Posebno ne nakon porođaja. Dodao je da možda nisu svi muškarci isti, ali većina je. I koliko god žene misle da će on zbog njihovog mlohavog trbuha krenuti u potragu za utegnutom ljubavnicom, Ortler kaže da to nije istina.

Evo teksta koji je oduševio žene diljem svijeta:

"Što sam rekao svojoj ženi nakon što joj se tijelo promijenilo nakon poroda? Apsolutno ništa.

Poznata je stvar da se trudnoća ne događa sama od sebe. Tako da sam i ja izravno odgovoran za promjene koje su se dogodile na njezinu tijelu.

Kada poželite imati dijete, vjerojatno sanjate kako će ono biti osoba koja će koračati Marsom, pronaći lijek za neizlječivu bolest i slično, ali tada ste i ženu zadužili i rekli: 'Hej draga, želim da nosiš moje dijete devet mjeseci. To će dramatično promijeniti razinu tvojih neurotransmitera i dovesti do velikih i trajnih promjena tvog uma i osobnosti, donijeti trajne promjene na tvom tijelu. Dobit ćeš mlijeko i udebljat ćeš se.'

Foto: iStock
Iako žene nerado pričaju o svojim strijama, one su često podsjetnik na trudnoću koja im je donijela najveće blago koje imaju.

Mi imamo dvoje djece, ali moja žena bila je trudna četiri puta. To je ukupno 26 mjeseci, dvije godine mučnina i čudnih prohtjeva, posljedica dojenja i ožiljaka od carskog reza. Razjasnimo nešto. Da, tijelo moje žene promijenilo se nakon što je rodila naše dijete. Pa, što onda? Ma o kakvim promjenama pričamo? Ona je još uvijek ista ona vatrena crvenokosa kakva je oduvijek bila!
Znajte ovo...

I moje tijelo se promijenilo. Kada smo se vjenčali, imao sam 27 godina. Dizao sam utege, trčao... Danas je jedino što dižem moja kći, u dnevnoj sobi dok se igramo aviona. Moje trčanje svodi se na jurenje za našim trogodišnjakom dok se pravim da sam čudovište iz crtića, a natjecanje i borba danas su mi odluke hoću li pojesti tri ili šest komada pizze kada naručimo dostavu.

Sama ideja osuđivanja tijela moje žene snažno je odbojna, sebična i površna. Razmislite o svemu na ovaj način: Da je jedan od vaših prijatelja s kojim stalno igrate nogomet na bolovanju i tijekom tog vremena dobio je na težini te mora na operaciju, zasigurno ne biste razmišljali o tome kako će mu izgledati trbušnjaci nakon operacije. Samo biste mu željeli brz oporavak i rekli: Frajeru, preživio si!

Razlika u ovom scenariju i trudnoći jest u tome da je vaša žena na svijet donijela novo ljudsko biće. I to ne bilo koje već – vaše dijete! Volim tijelo svoje žene nakon porođaja zato što svaki put kad ga pogledam u njemu vidim svoju obitelj, a moja obitelj je ono za što vrijedi živjeti svaki dan u životu. I zato što, bez obzira na sve što sam do sada skrivio, ona još uvijek želi spavati pokraj mene!"

Linker
26. travanj 2024 05:09