Manifestacija je osmišljena s ciljem obogaćenja kulturno-turističke ponude u periodima pred- i posezone na otoku Rabu.
 Promo
VIDIMO SE

Uživajte 'od kantuna do kantuna' u novoj kulturnoj-turističkoj atrakciji na Rabu

Za sve koji Kantune još nisu doživjeli, produženi vikend idealna je prilika za posjet Rabu.

Za sve koji Kantune još nisu doživjeli - produženi vikend između četvrtka 20. i ponedjeljka 24. lipnja idealna je prilika za posjet Rabu i uživanje u jedinstvenim Kantunima!

Prekrasni mediteranski park Dorka (Kantun svjetla), veličanstvena starogradska Pjaceta (Kantun susreta) i tajnovita Mahačeva vila (Skriveni kantun), dočekuju sve posjetitelje željne jedinstvenih doživljaja, vrhunske ponude i opuštene ljetne zabave.

A na svakome kantunu - svakoga dana od 19 do 01 sati - očekuju ih posebno uređeni prostori i jedinstveni ugođaji, vrhunski izvođači i nezaboravni doživljaji, ambijentalno uređenje i birana ponuda, slasni zalogaji i osvježavajući gutljaji. Najkraće rečeno: autohtona i posebna, najbolja urbana zabava!


Vrhunska ponuda

A kada jedinstvenim ambijentima i vrhunskoj ponudi pridružimo i vrhunske glazbenike - mladi i simpatični duo Nika & Luka, po prvi puta na Rabu, prvorazredni veterani jazza Three Colours of Jazz, potom gitarist i pjevač Matej Mudrovčić Mudri te zvijezde The Voicea, sjajne mlade pjevačice Karla Krmpotić i Ana Bustruc - jedno je sigurno: od 20. do 24. lipnja vidimo se na Kantunu.


LOKACIJE

PARK DORKA - Kantun svjetla

Na samome vrhu poluotoka na kojem se smjestio stari grad Rab, u jedinstvenome ambijentu povijesnih zidina, prekrasni je mediteranski park Dorka sa spomenikom svetom Marinu u središtu. Rabljani s ponosom ističu toga klesara s Raba, koji je u 3. stoljeću udario temelje današnje države San Marino. Ljepota ovoga parka oduzima dah, a u posve novome svjetlu zasjat će u sklopu "Kantuna" - kada ćemo ga preobraziti u "Kantun svjetla", posebno pripremljen za ugodan boravak, opušteno druženje i uživanje.

PJACETA - Kantun susreta

Hodajući od Dorke uz Gornju ulicu, ubrzo stižemo i do sljedećega "kantuna" ovogodišnjih "Kantuna" - "Kantuna susreta". Smještena u samome srcu staroga grada, s ponosom tu stoji veličanstvena rapska Pjaceta. Povijesni trg Raba, Pjaceta odiše autohtonim ambijentom staroga grada, a mitsko stablo hrasta crnike daje ovome lokalitetu posebnu atmosferu i šarm.

Za Rabljane ovo je Trg slobode, jer je crnika na njemu zasađena 1921. u sjećanje na burna prošla vremena. No Pjaceta je u svakome pogledu i jedan od "najvjernijih kroničara" svakodnevnoga rapskog života, pa čak i po tome što su se u jednoj od palača sve do u 1960.-te tu rađali brojni Rabljani.

MAHAČEVA VILA - Skriveni kantun

Tek nekoliko koraka dalje, čim s Pjacete krenete dalje put Gornje ulice, u palači slijeva u kojoj danas odjekuju veseli zvuci glazbe mladih polaznika Glazbene škole, nalazi se "Skriveni kantun" naših "Kantuna". Tu Vas očekuje neponovljivi ambijent, čudesni pogled na Uvalu sv. Eufemije, vrhunska glazba, intimna atmosfera... Pa ima li boljeg poziva, nego da se sretnemo na "Skrivenom kantunu"!

Promo
Ne propustite!

TKO JE TKO U PROJEKTU "KANTUNI"

Kantuni / Corners zaštićeni su kulturno-turistički projekt G.A.D. PRODUKCIJE i njena tima KULTUR specijaliziranog za projekte kulturnog turizma i destinacijskog managementa. Odvija se u javnim prostorima grada Raba, uz partnersku podršku Turističke zajednice Grada Raba.

Manifestacija je osmišljena s ciljem obogaćenja kulturno-turističke ponude u periodima pred- i posezone na otoku Rabu, s dugoročnim ciljem revitalizacije lokaliteta staroga grada i njegove preobrazbe u permanentno otvoreni prostor urbane zabave, kulture i baštine.

Više saznajte OVDJE.

Linker
27. travanj 2024 06:28