Nakon Crikvenice, četveronožni ljubimci svoje će plivačke sposobnosti pokazati i na Rabu.
 Foto: Press
Dođi i dokaži!

Jeste li ti i tvoj pas tandem koji će pobijediti na utrci na Rabu?

Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se besplatno prijaviti na broj telefona: 092 2596 088.

Neuobičajena utrka u kojoj glavnu ulogu imaju četveronožni ljubimci organizirana je sljedeći tjedan na otoku Rabu.

Na svjetski poznatoj plaži za pse Monty's Dog Beach & Bar Artić u utorak 28. kolovoza održava se plivačko natjecanje pasa i vlasnika, s početkom u 19 sati.

Riječ je o drugom takvom natjecanju u Hrvatskoj, nakon što je prošle godine pseći maraton održan na istoimenoj plaži u Crikvenici.

Predobre nagrade

"Prijavljeni natjecatelji krenut će s brodicama iz centra Raba prema nedavno otvorenoj psećoj plaži u Banjolu. Start kreće s brodica, odakle će psi i njihovi vlasnici plivati 200 metara do obale i nakon toga otrčati 300 metara do cilja smještenog na žalu plaže", pojasnio je pravila natjecanja Igor Montanari Knez, vlasnik Monty's Dog Beach & Bara.

One najbrže, naravno, očekuju vrijedne nagrade sponzora. Tandem koji stigne prvi osvojit će smještaj za dvije noći za dvije osobe, plus kućni ljubimac, u kampu Padova Camping Resort, kojeg osigurava Valamar All You Can Holiday. Nagrada za drugo mjesto je večera za dvoje s ljubimcem, koju poklanja restoran Astoria-Rab, a treće mjesto osvojit će dnevni VIP tretman za dvije osobe i njihove pse na jednoj od Monty plaža. Ma, precool!

No, tu natjecanju nije kraj jer su organizatori pripremili dodatne, slasne, kategorije za simpatične sudionike. Nakon glavne utrke psi će se okrijepiti tortom i sladoledom te osvježiti psećom pivom, što će im dati priliku za osvajanje posebnih nagrada. Najbržeg ispijača pive coctail bar Forum nagrađuje ukusnim koktelima. Nagradu za najbržeg jedača sladoleda i pizze, pak, omogućava Restoran Ana gdje će pizzu pojesti dvoje sretnika i naravno, njihov ljubimac.

Ovo veselo događanje održava se uz podršku i potporu Grada i Turističke zajednice Rab.

Foto: Press
Vidimo se ispred Monty's Dog Beach & Bara na plaži u Banjolu.

Primjer koji treba slijediti

Gradonačelnik grada Raba Nikola Grgurić osvrnuo se na značaj ovog projekta.

"Nakon otvaranja prve tematizirane plaže prilagođene psima na području grada Raba, nastao je i ovaj maraton, koji ne samo da obogaćuje turistički proizvod naše destinacije, nego i svakodnevicu našeg lokalnog stanovništva. Smatram da je upravo ovaj projekt primjer dobre prakse uređenja plaža, kojima će se Grad Rab i u budućnosti posvetiti, pored održavanja brojnih prirodnih plaža kojima Rab zaista obiluje."

Značaj ove nove manifestacija za turizam Grada Raba dodatno je istaknula i direktorica TZG Rab, Ivana Matušan.

"U ovakvim situacijama mi je žao što i sama nemam psa, pa da se okušamo u ovom nesvakidašnjem natjecanju! Pored svih programa koje radimo u suradnji s Gradom Rabom i privatnom inicijativom, a sve kako bi poboljšali iskustvo turista u destinaciji, vjerujem kako ćemo kroz ovaj maraton dodatno unaprijediti i boravak naših četveronožnih turista u Rabu."

Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se besplatno prijaviti na broj telefona: 092 2596 088. O zanimljivosti utrke govori i činjenica da u Rab dolazi najpoznatija svjetska novinska agencija Reuters, tako da postoji velika mogućnost da slike prijavljenih četveronožnih ljubimaca obiđu cijeli svijet. Izvrsna je to prilika za posjetiti ovaj prekrasan otok i uživati u dobroj zabavi, kakvu se ne viđa svaki dan.

Foto: Press
"Samo da znate - konkurencija će biti opaka. Vau! Vau!"

Linker
25. travanj 2024 23:56