Već sad vam je muka? Vjerujte, najgore tek dolazi... Ali ne mora biti tako ako se posvetite malo i sebi.
 Foto: iStock
Vrijeme za mene

Uz ovih 5 savjeta lakše ćete preživjeti blagdansko ludio

Počastite se savršenom frizurom, upotrijebite balzam za kosu na nov način, u hladnim danima zaštitite kožu iznutra kivijem, a izvana avokadom i svakako se opustite uz šalicu čaja.

Dolazi doba godine kada smo pod strahovitim stresom. Poslovi se moraju završiti, knjige podcrtati, završiti obračuni, obaviti hrpu malih stvari koje nam crpe energiju. Na tom putu nerijetko imamo vremena za sve, samo ne za sebe...

To, složit ćete se, nije fer i treba promijeniti. Odvojite barem malo vremena i za sebe.

Kivi i naranča njeguju kožu iznutra

Hladan zrak, vjetar, nagle promjene temperature i boravak u pregrijanim prostorima trauma su za kožu lica, koja reagira crvenilom, isušenošću, ispucalošću, gubitkom sjaja te općenito nezdravim izgledom. Želite li to izbjeći, posegnite za namirnicama bogatim tvarima koje poboljšavaju elastičnost kože te tako sprečavaju štetne posljedice hladnoće.

Na prvom mjestu je kivi, koji obiluje vitaminom C, važnim za proizvodnju kolagena, a dobrodošle su i naranče, također bogate vitaminom C, te šumsko voće koje obiluje flavonoidima i antocijanima - tvarima koje sprečavaju poremećaje mikrocirkulacije, a oni su glavni uzrok suhoće kože i kuperoze.

Aplikacija za pravu frizuru

Želite li promijeniti frizuru ili boju kose, a strahujete da biste mogli pogriješiti i odabrati nešto što vam nikako ne pristaje, preuzmite s interneta aplikaciju za Hairstyle PRO.

Ta vam aplikacija omogućuje da vizualizirate svoje lice s novom, virtualnom frizurom, a onda odabranu frizuru možete pokazati svom frizeru. Aplikacija donosi 15 frizura koje možete isprobati besplatno, a potom možete kupiti razne dodatne pakete koji sadrže više od 300 frizura te više od 50 boja za svaku od frizura.

Umjesto kreme za brijanje balzam za kosu

Ako brijete noge, pazuhe i prepone britvicom, a nemate pri ruci kremu za brijanje, posegnite za balzamom za kosu. Balzam je dobro rješenje, jer zahvaljujući svojoj konzistenciji omogućava lako povlačenje britvice po koži, a ujedno kožu nakon brijanja ostavlja glatkom i mekom.

Maska za lice od avokada

U zimskim mjesecima koži je potrebna pojačana zaštita i njega, a kvalitetno ćete nahraniti kožu nanesete li na lice jednom tjedno masku od avokada. Avokado je bogat vitaminima A, E i D, obiluje mineralima i fitonutrijentima. Zgnječite avokado i dodajte mu dvije do tri žlice soli i malo meda. Ova maska obnovit će i nahraniti kožu.

Foto: iStock
Šalica zelenog čaja uvijek je dobra ideja!

Pijte čaj, zeleni čaj

Samo jedna šalica zelenog čaja na dan pozitivno djeluje na zdravlje, može smanjiti rizik od razvoja srčanih bolesti i raznih oblika raka, a također snižava razinu kolesterola u krvi. Zeleni čaj ubrzava metabolizam i učinkovit je saveznik u gubitku viška kilograma jer pomaže u apsorpciji masnoća. Bogat je antioksidansima, a istraživanja su pokazala da osobe koje redovito piju zeleni čaj imaju deset posto manji rizik od srčanog udara.

Linker
04. svibanj 2024 03:51