Ovo je vrijeme da se potrudimo biti što pozitivniji, da osluškujemo i upotrebljavamo svoje nevidljivo vodstvo i da zajednički kreiramo svijet još puno bolji od onoga na kojeg smo bili navikli
 Getty Images
nevidljivo vodstvo

Postoji li u današnjem vremenu čvrsta točka za koju se možemo uhvatiti?

Ustanovila sam da je u svim vremenima najčvršća točka upravo ona koja se čini najneopipljivija

Ove sam nedjelje gostovala kao predavačica na jednoj lijepoj manifestaciji pa bih i vama željela prenijeti dijelove onoga o čemu sam govorila.

Živimo u vremenu koje se mnogima čini neizvjesno i nesigurno. Možda se i vama pojavljuju pitanja vezana uz budućnost, a možda i strahovi od svega što se kod nas i u svijetu događa. Možda vam se čak čini da ne postoji više nikakva čvrsta točka za koju se možete uhvatiti, ništa što bi bilo sigurno. Znate li što sam ja ustanovila? Ustanovila sam da je u svim vremenima najčvršća točka upravo ona koja se čini najneopipljivija! Jer što god da se oko nas događalo, ono što je jedino sigurno i postojano, ono što je uvijek tu i na što se možemo osloniti je - naše nevidljivo vodstvo! Naša intuicija koja nam je uvijek nadohvat da nas vodi, ali i naši (vjerovali vi u njih ili ne) dragi anđeli i duhovni vodiči, uvijek spremni da nam s velikom radošću pomažu.

Čak i u trenucima kad vam se učini da se nemate kome obratiti, sjetite se da su vam u nevidljivom svijetu odgovori i podrška na dohvat ruke. Zapravo, ako još ne vjerujete da su oko vas vaši nevidljivi pomagači, čini mi se da je upravo ovo pravo vrijeme da u njih počnete vjerovati.


Nevidljivo vodstvo

Ja svoje anđele često zamolim za pomoć. Primjerice, nedavno sam ih zamolila da mi pošalju nekoga tko će mi pomoći u prodaji knjiga. I doslovno su mi pred nos poslali takvu osobu, na jednom sasvim neočekivanom mjestu.

No, vezano uz temu nevidljivog vodstva i trenutne situacije koja u mnogima izaziva nelagodne osjećaje, postoji jedna važna napomena i spoznaja: izuzetno je važno u kakvom smo raspoloženju - u kakvom smo, da ga tako nazovemo, "energetskom oblaku". Naime, ako se prepustimo osjećajima strepnje, brige ili ljutnje, tada je to kao da uđemo u gusti sivi "energetski oblak", u kojem je naše tijelo stisnuto, a misli kaotične i zbrkane. Kad smo u takvom stanju, puno teže osjećamo svoje unutarnje vodstvo i teže se povezujemo s anđelima.

Nasuprot tome, kad smo u dobrom raspoloženju, kad osjećamo povjerenje u život, optimizam, otvorenost i slobodu - tada s lakoćom osluškujemo intuiciju i anđeli nas lakše čuju. I tada smo otvoreni (i što je najvažnije - prisutni) da zamijetimo njihove znakove.

Dakle, da biste prirodno i lako koristili nevidljivo vodstvo, svjesno njegujte svoj "energetski oblak". Umjesto gledanja vijesti, čitajte članke koji vas nadahnjuju, umjesto stalnog boravka u kući i uredu, šećite u prirodi i družite se s ljudima s kojima se volite smijati.

Svjesno radite što više stvari koje vas raduju.

Možda se pitate je li u ovakvom vremenu moguće biti istinski optimističan i pozitivan. Ne samo da je moguće, nego je i nasušno potrebno! Jer da, svijet kakvog smo poznavali mijenja se pred našim očima, ali upravo je na svima nama izbor kako ćemo kreirati svijet budućnosti.


Osjećaj radosti

Kad sam se vraćala s predavanja doživjela sam jednu lijepu malu zgodu koja se sjajno uklapa u ovu našu temu. Skrenula sam na benzinsku stanicu natočiti gorivo. Prilazeći blagajni prevrtala sam po svojoj torbi, tražeći kutijicu s kreditnim karticama. "Samo polako,"- začula sam smiren i topao glas prodavača za kasom - "nikud nam se ne žuri." Osmijeh mu se nije vidio iza maske, ali oči su se smiješile. Vedar duh izbijao je na svaku poru. "Kakav želite račun, običan ili - neobičan?"- pitao me veselo. Uz račun je dodao i listić za nagradnu igru. "Evo i listića - da se igrate!"- objasnio mi je, i dalje u sjajnom raspoloženju. Dok sam ponovno sjedala u auto razmišljala sam kako malo je potrebno, tako malo! Da se raspoloženje podigne. I da time mijenjamo svijet.

Tek nekoliko riječi i osmijeh izazvali su u meni veliki osjećaj radosti. Ovaj čovjek je mogao provesti svoj dan mrzovoljan što mora raditi nedjeljom, ali on je odabrao biti osoba s misijom razvedravanja svakog kupca koji mu dolazi platiti. Koliko li je samo raspoloženja podigao i malih svjetova promijenio u tom danu!

Da, ovo je vrijeme da se potrudimo biti što pozitivniji, da osluškujemo i upotrebljavamo svoje nevidljivo vodstvo i da zajednički kreiramo svijet još puno bolji od onoga na kojeg smo bili navikli. Molim vas vjerujte da mi to možemo!



Sanjine online radionice možete potražiti OVDJE

Linker
26. travanj 2024 00:18