Iako su kristali na prvi pogled toliko različiti od nas, i oni su oblik života, sazdan od zvjezdane prašine baš kao i mi.
 Getty Images/iStockphoto
probajte i vi

Kako sam se i sama uvjerila da kristali zaista imaju posebnu moć...

Jeste li svjesni da svi živimo u kraljevstvu kristala?

Danas ponovno želim s vama podijeliti nešto što sam naučila i čime sam se oduševila. Naime, protekli sam vikend provela pohađajući prekrasnu radionicu o kristalima.

Neobično je to kako za sve očito treba doći pravi trenutak. Iako sam otkad znam za sebe uočavala i skupljala razne kamenčiće, na svakoj plaži se divila njihovim bojama i oblicima i donosila kući oblutke i stakalca, nikada se nisam odlučila pobliže upoznati sa svijetom kristala. Čak sam jednom kupila malu knjižicu o njima, ali su mi sva ta imena i značenja izgledala previše komplicirana.

A onda su mi proljetos odjednom počeli privlačiti pažnju plakati koji su najavljivali Sajam kristala u Domu sportova. U to sam vrijeme bila pročitala kako je sjajna zaštita od raznih elektromagnetskih zračenja mineral šungit - ali mora biti pravi. Šungit je sasvim poseban kristal koji se iskopava na samo jednom mjestu u Rusiji i smatra se da je došao na zemlju padom meteorita. "Hm, taj je sajam minerala sjajna prilika da kupim pravi šungit!"- pomislila sam i pronašla vremena da se tamo zaputim. A sajam... prava čarolija! Čak i ako ne znate puno o ovoj temi, tolika količina raznobojnih kristala svih oblika i veličina, svakog ljubitelja kamenčića s plaže ostavlja ushićenog i bez daha!

Šetajući sajmom i odolijevajući da ne kupim na svakom štandu ponešto došla sam i do Damanhur štanda, pronašla termin njihove radionice o kristalima u prosincu i odmah se prijavila.


Glavni čip

I tako je moj protekli vikend bio u znaku kristala. Uživala sam u znanju koje nam je prenosila Wapiti, Hrvatica koja živi u Damanhuru (u Italiji) i već se punih 25 godina bavi kristalima. Ne sjećam se da sam ikada bila na radionici koja mi je tako brzo proletjela i toliko me potpuno oduševila. Umjesto prijašnjeg osjećaja kompliciranosti, sada pri pomisli na kristale osjećam potpunu lakoću i jednostavnost. I prijateljstvo.

A sto sam naučila? Svemir u kojem živimo je zapravo kraljevstvo kristala! Nalaze se doslovno u svemu. Zvjezdana prašina od koje nastaju planete u sebi sadrži kristale. Oni se nalaze posvuda na Zemlji i oduvijek su bili cijenjeni. Današnja IT industrija počiva na kristalima, naročito siliciju koji predstavlja osnovu informatičke tehnologije, pogotovo čipova u kompjuterima i pametnim telefonima.

No jeste li znali da su i naša tijela puna kristala? Stanična tekućina je ustvari kristalna voda, u našem je mozgu mnoštvo sićušnih čestica magnetita, a najčudesnije od svega je što se u našoj pinealnoj žlijezdi (epifizi) koja je u središtu mozga, nalazi velik broj minijaturnih kristala - kalcita. Vjeruje se da upravo oni u sebi sadržavaju program našeg biološkog sata - ona je ustvari poput našeg glavnog čipa!

Kažu da je epifiza naš most između materijalnog i duhovnog svijeta. I upravo je uz pomoć kristala možemo pobuditi, probuditi i ojačati, kako bismo bolje osjetili, vidjeli i razumjeli i druge razine postojanja. Radeći na radionici vježbu osnaživanja pinealne žlijezde - meditaciju koja se radi s dva kvarcna kristala na dlanovima, prvi puta sam zaista osjetila snagu kristala.

A zašto su kristali tako posebni? Zato što imaju potpuno pravilnu unutarnju strukturu - njihove su molekule raspoređene u istom pravilnom geometrijskom obliku u svim smjerovima (za razliku od npr. strukture stakla, čije su molekule nepravilno raspoređene). Ta savršena struktura odašilje harmoničnu vibraciju pa je povoljan utjecaj kristala na čovjeka odavno poznat.


Oblik života

Na ovoj sam radionici iskustveno osjetila ono što sam do sada znala samo kao informaciju - da je našem tijelu upravo vibracija kristala blagotvorna energetska hrana. Harmonična vibracija koju tiho emaniraju kristali je poput savršene melodije koja nam pomaže da se vratimo u balans - naše se tijelo prirodno počne usklađivati s tom skladnom vibracijom i vraća se u ravnotežu.

Pa zato i vas pozivam da istražite taj prelijepi svijet kristala, da odaberete barem jedan koji vam najviše privuče pažnju, uzmete ga u ruku, zatvorite oči i pokušate se istinski s njime povezati, osjetiti ga.

Iako su kristali na prvi pogled toliko različiti od nas, i oni su oblik života, sazdan od zvjezdane prašine baš kao i mi. I spreman i voljan da s nama podijeli svoju snagu, čistoću, mudrost i - radost!



Sanjina savjetovanja i radionice potražite OVDJE.

Linker
25. travanj 2024 19:55