Crveni nosovi

 PRESS
Svjetski dan izbjeglica

Smijehom protiv tuge: CRVENI NOSOVI proširili radost među djecom iz Ukrajine

CRVENI NOSOVI programom ‘‘Local Emergency Smile‘‘ razveselili su djecu iz Ukrajine koja su smještena u Splitu i pružili im podršku danom provedenim u veselju i igri

Danas, na Svjetski dan izbjeglica, slavimo snagu i hrabrost ljudi koji su bili prisiljeni napustiti svoje domove. Djeca izbjeglice posebno su osjetljiva skupina koja treba našu podršku i pažnju. Posjeta CRVENIH NOSOVA klaunovadoktora podsjetnik je na važnost pružanja psiho-socijalne podrške djeci u kriznim situacijama, kako bi im se pomoglo da ne izgube svoje djetinjstvo te da ponovno osjete radost.

Tema Svjetskog dana izbjeglica 2023. je ‘‘Nada daleko od doma‘‘, nešto što je CRVENIM NOSOVIMA utkano u samo misiju jer oni ‘‘Smijehom bude nadu‘‘.

image

Crveni nosovi

PRESS

- Local Emergency Smile program je kojim donosimo radost i pružamo potrebnu psiho-socijalnu pomoć djeci i odraslima u kriznim situacijama. U sklopu programa u Splitu, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Split, uveli smo mlade sportaše iz Ukrajine u šareni klaunovski svijet u kojem smo igrali različite igre od glazbenih stolica do imaginarnog potezanja konopa i hvatanja marama. Pridružile su nam se male djevojčice sa svojim majkama te smo i njima pružili prostor za trenutke radosti koji uvijek probude optimizam i mijenjaju svakodnevicu nabolje - kometirala je posjet koji se odvio početkom mjeseca Mirta Lučin, koordinatorica CRVENIH NOSOVA za Split i Dalmaciju i dugogodišnja klaundoktorica Iskrica.

CRVENI NOSOVI već 13. godinu svojim radom i raznim programima koje provode donose osmijeh i radost onima kojima je najpotrebnije. Njihova prisutnost na dječjim odjelima bolnica, u domovima za starije i svim mjestima gdje je život postao teži, donosi nadu i ohrabrenje. Programom "Local Emergency Smile" donose radost ljudima koji se suočavaju s kriznim situacijama, bilo da je riječ o izbjeglicama na području Hrvatske ili stanovnicima Sisačko-moslavačke županije koji se i dvije godine nakon, nose s posljedicama razornih potresa koji su pogodili tamošnje područje. Klaunovi ih udaljavaju od briga, posebice djecu kojoj je igra važan dio odrastanja.

Provođenje misije CRVENIH NOSOVA omogućavaju donatori, a i vi ih možete podržati ovdje kako bi i dalje smijehom budili nadu.

Linker
03. svibanj 2024 07:14