Foto: Instagram/yazemeenah
Godine nisu važne

Ova manekenka (61) bi vas mogla nadahnuti

30. prosinac 2016.
Mlada, vitka, visoka, punih usana, bez bora, sjajne plave, crvene, smeđe ili crne kose... Tako nekako izgledaju opisi manekenki. Međutim, ova žena je potpuno drugačija i k tome uspješna manekenka...

O njoj pišu poznati i utjecajni svjetski mediji kao što su The Telegraph, The Guardian, The Observer Magazin... I to ne bi bilo uopće čudno da je riječ o popularnoj mlađahnoj manekenki. No, kada vam kažemo da je njoj 61. godina, da ima dvoje djece i dvoje unučadi i da ne boji svoju dugu sijedu kosu te se bez problema fotografira bez šminke i upotrebe photoshopa, a usprkos svemu tome je jako uspješna - tada to zaslužuje pažnju. Još kad dodamo da je punih deset godina bila model za modne kuće Hermès i YSL...

Ovo je priča o Yazemeenahe Rossi, manekenki francuskih korijena kojoj na karijeri mogu pozavidjeti puno mlađe djevojke, pogotovo zato što je ona u ove vode krenula s navršenih 30 godina, odnosno onda kada većina manekenki polako razmišlja o odlasku s modnih pista i novoj karijeri.

Iako je i sama svjesna kako njezino tijelo i koža nisu čvrsti kao nekad, smatra kako je izrazito važno prepustiti se vremenu i uživati.

"Lagala bih kada bi rekla da volim fizički aspekt starenja. Ne volim. Uopće nije zabavno gledati kako ti se koža opušta. Čini mi se kao da je 60. rođendan došao prerano i da prije 50. rođendana nisam živjela punim plućima. A onda sam prije par godina shvatila dobrobit otpuštanja stvari. Sve što mog učiniti jest prepustiti se vremenu“, zaključuje Yazemeenah koja je rođena 1955. na Korzici.

Foto: Instagram/yazemeenah
Yazemeenah smatra da bi više modela trebalo biti autentično.

Donosimo vam njezinu preporuku za sretniji i bolji život koji je otkrila britanskim medijima.

Izbjegava dijete

Umjesto dijeta koje, složit ćete se, mogu biti frustrirajuće, Yazemeenah jede disciplinirano.

"Kuham baš svaki dan. Pretežno jedem povrće, orašaste plodove, voće i dobru ribu.“

Trudi se vježbati svaki dan

Više od 30 godina prakticira jogu i to 30 do 60 minuta dnevno. Također, svakodnevno hoda 15 do 45 minuta, a voli i trčanje.

Ne brine ako preskoči vježbanje

"Nikada se ne osjećam krivom ako preskočim rutinu. Poštujem ritam svoga tijela i mislim da je to jako važno, osluškivati poruke koje nam šalje tijelo", kaže Rossi.

Svjesna je da više nije djevojka

"Tijelo mi više nije sposobno za stvari koje je moglo prije 40 godina. I zato se ne forsiram. Trebalo mi je vremena da shvatim kako nakon menopauze nemam energije kao prije i da ne trebam mučiti svoje tijelo“, kaže manekenka koja je odbila velike novce kako bi bojom "oživjela" kosu i obrve, ali, kaže, nije joj žao.

Foto: Instagram/yazemeenah
Osluškivati svoje tijelo izuzetno je važno, kaže manekenka.

Tajna lijepe kože i kose

"Repičino ulje. Da, možda nećete vjerovati, ali taj sam savjet dobila još od svoje bake i vjerna sam mu. Pored toga, jednom tjedno radim piling lica i tijela koji spravljam sama od smeđeg šećera i maslinova ulja."

Životni moto

"Svaki dan je blagoslov." kaže "Dva puta sam se rastala i sada sam solo, ali prije deset godina nikada ne bih rekla da ću biti toliko ispunjena. Zaljubljena sam, u ništa posebno, ali i u sve." zagonetno će Yazemeenah.

O svom životu

"Rastala sam se mlada jer nisam željela samo život majke i žene. Vjerovala sam da za mene postoji nešto više. Obožavala sam fotografiju i modu. Odvažila sam se krenuti za svojim snovima. Ne mislim da sam hrabra. Samo sam svoja. Ovo sam ja. Kada bi više modela bilo autentično i (obični) ljudi bi se više ugledali na njih. Primjerice, i ja privatno nosim Dolce&Gabannu, ali što, zbog kose ili godina nisam dovoljno dobra da bih nosila njihovu odjeću na pistama?! To me ljuti. Stara sam koliko jesam, ali i ja mogu biti seksi. Seksi znači živ! A ja sam itekako živa!"

Teme
Linker
02. listopad 2022 10:59