Pročitani tekst često potiče učenike na pisanje stvarnih ili slikovitih opisa, samostalnih pismenih sastavaka, izvješća...
 Foto: iStock
Facebook natječaj

Osvojite pretplatu za dječje časopise Prvi izbor i Moj planet!

07. rujan 2017.
Osim što pročitani tekstovi mogu biti važan poticaj za govorenje u nastavi hrvatskog jezika, ono može biti poticaj i za pisanje. Iskoristite ovu sjajnu priliku i osvojite pretplatu za dječje časopise.

OVAJ NATJEČAJ JE ZAVRŠIO

Dobitnici su:

  • Katarina Dukić
  • Karmen Beno Bogdan
  • Štef Bok

Počela je nova školska godina. Još jedno uzbudljivo i izazovno putovanje za svakog đaka. Revije Moj planet i Prvi izbor pomoći će svakom učeniku na tom slatkom putovanju, koje je ključno za cijeli život.

Upravo zato smo za vas pripremili sjajan Facebook natječaj.

Što osvajam?

  • 2x pretplata za Prvi izbor
  • 1x pretplata Moj planet

Kako se uključiti?

Dovoljno je da ispod ovog teksta na našoj Facebook stranici odgovorite na pitanje 'Zašto mislim da je važno da moje dijete čita'? Naš žiri će odabrati dobitnike.

Natječaj traje od 7. do 14. rujna 2017. u 12 sati kada ćemo objaviti i imena dobitnika.

PRVI IZBOR

Dječji časopis Prvi izbor namijenjen je učenicima od 1. do 4. razreda osnovne škole, učiteljima, roditeljima i knjižničarima. Koristi se kao pomoć u ranom učenju hrvatskog jezika. Koristan je i u nastavi prirode i društva, likovne i glazbene kulture, dramskog odgoja i odgoja za vrijednosti.

Zabavan i poučan, na čak 68 stranica, u svojih 10 brojeva donosi najbolje hrvatske pisce i ilustratore, suvremenu dječju prozu i poeziju, igrokaze, stripove, edukativne tekstove i slikopriče! Tu su i zanimljivi natječaji u kojima učenici mogu sudjelovati samostalno i u grupama i osvojiti vrijedne nagrade!

MOJ PLANET!

Časopis je namijenjen za učenike od 2. do 6. razreda osnovne škole. Izlazi svaki mjesec tijekom cijele školske godine od rujna do lipnja (10 brojeva).

Najprodavaniji je časopis iz prirode i društva u Hrvatskoj, obiluje vrijednim sadržajima iz područja prirode, biologije, fizike, zemljopisa i povijesti zbog čega već godinama služi kao nezamjenjivo pomoćno sredstvo u nadopunjavanju i obogaćivanju znanja te kao pomoć pri razumijevanju gradiva iz prirode u višim i nižim razredima osnovne škole!

Pismeno izražavanje

Osim što pročitani tekstovi mogu biti važan poticaj za govorenje u nastavi hrvatskog jezika, ono može biti poticaj i za pisanje. Djecu potiče na govorno izražavanje kao što su postavljanje pitanja i davanje odgovora, pozdravljanje, obraćanje ostalima, zahvaljivanje, izražavanje osjećaja, opisivanje i pripovijedanje stvarnih ili izmišljenih događaja koji su temom ili motivima vezani uz pročitani tekst.

Aktivnosti nakon čitanja pružaju još veću mogućnost za pismeno izražavanje. Pročitani tekst često potiče učenike na pisanje stvarnih ili slikovitih opisa, samostalnih pismenih sastavaka, izvješća, obavijesti, pisma i druge oblike pismenog izražavanja. Važno je razvijati učeničku kreativnost. Provođenjem kreativnih igara djeca se kreativno oslobađaju i uživaju u maštanju i iznošenju svojih ideja.

Teme
Linker
28. kolovoz 2021 13:46