Svatko može donirati :)
 Foto: Press
Priključi se realizaciji projekta

O MPO-u treba govoriti i djeci, a kako, ako ne uz pomoć slikovnice

13. studeni 2018.
Slikovnica Roda kojoj je trebala pomoć roditeljima nudi način kako razgovarati o ovoj temi u vidu vesele, razumljive i djeci bliske slikovnice. No, ova knjiga nije samo za djecu koja su rođena nakon postupka medicinski potpomognute oplodnje već je i za njihove bližnje, prijatelje i djecu općenito.

Roda kojoj je trebala pomoć, slikovnica namijenjena obiteljima čija su djeca rođena iz postupaka medicinski potpomognute oplodnje (MPO), najnovija je crowdfunding kampanja udruge Roda. Kampanja za prvu hrvatsku slikovnicu o temi MPO krenula je u ponedjeljak, 5. studenoga i u samo tjedan dana prikupila je 75% od ukupno 4850 USD koliko je potrebno za izradu i tisak slikovnice.

Neplodnost i medicinski potpomognuta oplodnja često su komplicirane teme i roditeljima je izazovno objašnjavati djeci nepoznate pojmove, medicinske postupke i dijagnoze. Slikovnica Roda kojoj je trebala pomoć roditeljima nudi način kako razgovarati o ovoj temi u vidu vesele, razumljive i djeci bliske slikovnice. No, ova knjiga nije samo za djecu koja su rođena nakon postupka medicinski potpomognute oplodnje već je i za njihove bližnje, prijatelje i djecu općenito.

Kada ih od malih nogu učimo da postoje različiti načini da postanemo roditelji, ta činjenica postaje normalan dio njihovih života. Time ih osnažujemo da se nose s mogućim izazovima i situacijama koje MPO teme mogu donijeti.

Slikovnica se trenutno može naručiti isključivo preko crowdfunding kampanje na Indiegogou i to u ograničenoj količini budući da će se većina slikovnica donirati vrtićima i knjižnicama diljem Hrvatske.

I vi možete podržati kampanju - u Hrvatskoj je više od 30.000 djece rođeno iz MPO postupaka i vrijeme je da i oni dobiju svoju slikovnicu!

Više informacija možete pronaći ovdje!

Teme
Linker
20. svibanj 2022 09:07