SHUTTERSTOCK
jedva čekamo

Ne propustite fantastične filmove na Ljetnoj pozornici Tuškanac

Uskoro kreće šarolik ljetni program u zagrebačkom open-air kinu

Odabrani filmovi prikazivat će se od 13. do 17. lipnja te od 19. do 22. srpnja pod nazivom "Ljetni dani ZFF-a", a program će otvoriti pobjednik prošlogodišnjeg izdanja, film "Joyland" Saima Sadiqa nakon koje slijedi prigodno druženje uz glazbu.

"Ova očaravajuća gorko-slatka drama donosi priču o sanjaru Haideru koji se zapošljava kao plesač u erotskom teatru i tim potezom bespovratno utječe na svoju veselu i kaotičnu obitelj koja živi u srcu metropolitskog Lahorea", ističe se u najavi.

Film je nagrađen u Cannesu i bio je pakistanski kandidat za Oscara, a ovo je prva kinoprojekcija filma u Zagrebu nakon festivalskog prikazivanja.


Što je na rasporedu

Pretpremijerno će se prikazati novi film jednog od najzanimljivijih suvremenih njemačkih autora, Christiana Petzolda, "Crveno nebo", nagrađen na Berlinaleu Srebrnim medvjedom za režiju.

To je priča o mladom romanopiscu koji planira provesti mirno radno ljeto u vikendici svog prijatelja, međutim ono postaje upravo suprotno nakon što u kući naiđu na neočekivanu gošću.

U prvom dijelu programa bit će i film "Tiha djevojka" Colma Bairéada, drama nagrađena na Berlinaleu i nominirana za Oscara, o zanemarivanoj djevojčici koja procvjeta nakon što je privremeno dodijele novoj obitelji.

Tu su još "Alcarràs", miljenik publike i živahna drama debitantice Carle Simón koja je prošle godine osvojila Zlatnog medvjeda za najbolji film na Berlinaleu i "Korzet" Marie Kreutzer, drugačiji film o legendarnoj carici Sisi u kojem je za naslovnu ulogu Vicky Krieps proglašena najboljom europskom glumicom od Europske filmske akademije.

Na rasporedu u srpnju bit će "Trokut tuge", komedija koja je obilježila ovu filmsku sezonu i osvojila niz prestižnih nagrada uključujući Zlatnu palmu i četiri europska Oscara, potom japanska filmska studija ljubavnih odnosa "Ljubavni život" Kôjija Fukade, romantična filmska posveta Parizu 80-ih "Noćni putnici" u režiji Mikhaëla Hersa sa Charlotte Gainsbourg u glavnoj ulozi te bosanskohercegovački kino-hit "Prazik rada" Pjera Žalice.

Linker
25. travanj 2024 16:03