FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Za snažan imunitet

Najbolja odluka koju možete donijeti: učiniti tijelo otpornim na sve izazove!

Provjerene preporuke za jačanje imunološke funkcije uključuju redovitu tjelovježbu i boravak na otvorenom, smanjenje stresa i odmor, šarene i sezonske namirnice bogate antioksidansima te uvođenje ciljane suplementacije s vitaminom D

Tijekom tmurnijeg, maglovitog i hladnijeg dijela godine, dodatna primjena vitamina D pametan je ulog u snažan imunitet, a optimalnu produktivnost na poslu i u svakodnevnom životu teško je ostvariti s oslabljenm imunosnim sustavom. Provjerene preporuke za jačanje imunološke funkcije uključuju redovitu tjelovježbu i boravak na otvorenom, smanjenje stresa i odmor, šarene i sezonske namirnice bogate antioksidansima te uvođenje ciljane suplementacije s vitaminom D.

Zaštita na svim razinama

Vitamin D pripada u grupu vitamina topljivih u mastima čiji popis dobrotvornih uloga za organizam svakim danom postaje sve duži. Neophodan je za rast, razvoj i zdravlje kostiju i zubi, doprinosi održavanju normalne funkcije mišića, ima ulogu u procesu dijeljenja stanica i reguliranju stanične aktivnosti, potiče apsorpciju fosfora i kalcija te doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Najbogatiji prirodni izvor vitamina D u hrani su ulja jetre bakalara i drugih masnih riba, potom tuna, srdela, skuša, bakalar, losos, plodovi mora (masne ribe i riblja ulja osiguravaju 15-25% ukupnog unosa), shiitake gljive, jetra te žumanjak jajeta (osiguravaju 11-13% ukupnog unosa). Vitamin D se pod utjecajem ultraljubičastih zraka može sintetizirati u koži (iz kolesterola). Razni čimbenici poput geografske pozicije na Zemlji, onečišćenja i boravka u zatvorenom prostoru smanjuju unutarnju sintezu vitamina D pa ga je neophodno unijeti prehranom i/ili dodacima prehrani. U Hrvatskoj vitamin D od sunca možemo dobiti samo ljeti – što znači da ga u ostalo vrijeme moramo suplementirati.

Kurkumin i vitamin D3 - fantastični duo

Kurkumin i vitamin D sinergijski djeluju na imunitet i preporučuju se raznim populacijskim skupinama kojima je potrebna (dodatna) nutritivna podrška imunološkom sustavu. Prava moć kurkumina i vitamina D leži u činjenici da uspijevaju modulirati imunološki sustav tj. stimulirati ga kada je on preslab (virusne, bakterijske i gljivične infekcije), ali i ublažiti aktivnosti imunoloških stanica kada je imunitet previše aktivan (alergije, autoimune bolesti).

Snaga kurkumina na vašoj strani – Almagea® Curcumin Forte+

Curcumin Forte+ je dodatak prehrani koji sadrži sadrži snažnu sinergiju visokoiskoristivog micelarnog oblika kurkumina (NovaSOL® Curcumin) i vitamina D koji doprinosi normalnoj funkciji imuniteta. Superiorna bioraspoloživost NovaSOL® Curcumina dokazana je kliničkim istraživanjem koje je pokazalo da posjeduje 185 puta veću biološku raspoloživost u usporedbi s nativnim kurkuminom1. Ovaj dodatak prehrani namijenjen je svim osobama koje žele doprinijeti boljoj funkciji imuniteta te onima koji žele unijeti visokoiskoristiv oblik kurkumina, a zaštićena formulacija omogućuje značajno bolju bioraspoloživost i apsorpciju aktivnih sastojaka.

Ulje krila za (o)mega boost

Vitamin D je jedna poluga očuvanja zdravlja. Druga, jednako važna, su omega-3 masne kiseline. Omega-3 masne kiseline (EPA i DHA) potrebne su za zdravo funkcioniranje organizma, a u ulju krila nalaze se u obliku koji se jednostavnije apsorbira u organizmu. Zbog vezanosti omega-3 masnih kiselina na fosfolipide, ulje krila ima znatno veću bioraspoloživost što znači da ga trebamo uzimati u puno manjim koncentracijama u odnosu na riblje ulje da bismo postigli jednako snažan učinak na zdravlje.

Almagea® Krill Oil Cardio+ je dodatak prehrani nove generacije koji pruža mnogo više od uobičajenih dodataka prehrani s omega-3 masnim kiselinama. Bogatstvo kolina Krill Oil Cardio+ čini posebno odličnim u pripremi za začeće, kroz trudnoću i za postpartum, a formulacija je dodatno obogaćena vitaminom E i selenom, moćnim nutrijentima sa snažnim antioksidacijskim djelovanjem. Sinergija astaksantina, kolina i fosfolipida te vitamina E i selena, pružit će dodatnu zaštitu cijelom tijelu od oksidacijskog stresa, a ujedno doprinosi zdravlju kože, zglobova, mozga, mišića i jetre.

Zahvaljući patentiranoj tehnologiji kapsuliranja, najkvalitetniji aktivni sastojci u Krill Oil Cardio+ potpuno su zaštićeni od vanjskih utjecaja, a istovremeno ne dolazi do pojave neugodnog refluksa te ribljeg okusa i mirisa.

Krill Oil Cardio+ uz omega-3 masne kiseline koje pomažu u smanjenju upalnih procesa u organizmu, sadrži i antioksidans astaksantin.

Omega-3 masne kiseline – posebno omega-3 masne kiseline koje dolaze u obliku koji je lako probavljiv, kao što je to Krill Oil Cardio+ - popravljaju masnoće u krvi i blagotvorno utječu na zdravlje srca.

Curcumin Forte+ i Krill Oil Cardio+ u kombinaciji brinu za ukupno zdravlje organizma. Sinergijskim djelovanjem ova dva pripravka jača se ukupna otpornost organizma na vanjske izazove i teškoće, a istovremeno se potiče zdravlje srca i krvožilnog sustava. Ova kombinacija visokokvaliltetnih sastojaka i djelovanja može – zajedno s par zdravih životnih navika koje možete usvojiti, poput redovitog kretanja, uravnotežene prehrane i boravka na svježem zraku, doista učiniti mnogo za vaše ukupno zdravlje i dobar osjećaj.

Linker
25. travanj 2024 15:33