Savjet koji želite poslušati
 FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Živim.hr
Živim.hr
Svidjet će vam se

Muški alat se s godinama smanjuje, ali ovaj ‘doktor za penise‘ ima sjajan trik kako to spriječiti

22. srpanj 2021.
Ako je penis u tridesetima dug 15 centimetra, u šezdesetima i sedamdesetima mogao bi biti kraći za čak tri centimetra

Svi oni koji misle da imaju prevelik penis te im on stvara probleme u spavaćoj sobi - mogu odahnuti. Naime, znanost je potvrdila da se taj dio muške anatomije s godinama smanjuje. Ušne školjke, s druge strane, rastu dok god živimo.

Prema podacima koje je iznio urolog Irwin Godstein, ako je penis u tridesetima dug 15 centimetra, u šezdesetima i sedamdesetima mogao bi biti kraći za čak tri centimetra. Što je iznimno loša vijest za one koji misle da nisu baš obdareni u tom resoru, piše portal Moje Vrijeme.


Dobro zaposlen penis

Penis se uz to može doimati manjim zbog gomilanja prekomjernih kilograma, no u tom slučaju nije riječ o pravom skraćivanju, već o sakrivanju. Uz to, oblik penisa može promijeniti i gomilanje plaka u njegovoj unutrašnjosti pri čemu se najčešće radi o Peyronijevoj bolesti. U tom slučaju penis u erekciji poprima zakrivljeni oblik, počesto toliko da je spolni odnos otežan.

Ne zaboravite da starenjem opada lučenje testosterona što dovodi i do promjena volumena penisa i testisa. Promjene na krvnim žilama, poput arterioskleroze, također mogu utjecati na veličinu zbog smanjenog priljeva krvi u kavernozna tijela penisa.

No iznimno popularan liječnik dr. Edward Zimmerman iz Las Vegasa, koji se na društvenim mrežama pojavljuje pod nadimkom “dickdocontictoc” ili “doktor za penise na Tik Toku” kaže da se ove promjene mogu ublažiti.

- Penisi se smanjuju starenjem, baš kao što se smanjuje volumen lica i vrata. Ukratko, ako govorimo o situaciji ispod pojasa, izgubit ćete centimetre u dužini i obujmu penisa - ako ga rijetko koristite. Ovo je stvarna situacija koju opisujemo kao use it or lose it (eng. koristi ga ili ga izgubi) - govori.

Ukratko, penisi nisu kao vino da s godinama postaju sve bolji, no samo o vama ovisi koliko će vas dugo i kako služiti. I pri tome ne zanemarite činjenicu da su istraživanja pokazala da dobro zaposlen penis ujedno znači i manji rizik od karcinoma prostate.


ČITAJTE I: Što kad penis uđe u mirovinu?

Teme
Linker
28. siječanj 2022 11:49