DOUG PETERS/PA IMAGES/PROFIMEDIA DOUG PETERS/PA IMAGES/PROFIMEDIA
Pokušajte i vi

Kate Hudson uz tri rituala održava zdravlje duha i tijela. Jedan nam je posebno zapeo za oko

Gledanje u sunce korisno je za cirkadijalni ritam i priprema tijelo za dan

Kad bolje promislite, rituali su dio svakoga od nas. Možda neke i ne zamjećujemo jer ih radimo već iz navike, međutim, oni itekako postoje. Jedan od takvih podijelila je i glumica Kate Hudson (44), a koji se naravno tiče zdravlja.

Po jutru se poznaje dan

- Kad sam kod kuće, jutarnja rutina je jednostavna. Budim se oko šest i odradim meditaciju dok za to vrijeme ujedno pijem toplu vodu s limunom. Također, u ovom periodu dana kad sam posvećena sebi, pokušavam ne gledati u telefon - izjavila je Kate za EatingWell.

Blagodati tople vode i limuna

Meditacija je svjestan i besplatan način za smanjenje stresa i poboljšanje fokusa. Budući da djeluje umirujuće, može biti ujedno učinkovita za snižavanje krvnog tlaka. Topla voda s limunom hidratizirajući je izbor za početak dana, a sadržaj vitamina C odličan je za zdravlje kože i imunitet. Konzumiranje bilo kojeg toplog napitka, uključujući kavu, čaj ili običnu toplu vodu može pomoći u zdravoj probavi.

image
SHUTTERSTOCK

Gledanje u sunce

- Onda ću oko sat vremena nakon što se probudim i odradim meditaciju, popiti kavu ili čaj i hodati vani bosa promatrajući sunce, što je jedna od mojih omiljenih rutina - objašnjava ona.

Gledanje u sunce korisno je za cirkadijalni ritam i priprema tijelo za dan. Pozitivne koristi sunčeve svjetlosti za san prikazane su u studiji iz 2019. objavljenoj u časopisu Somnologie. Kroz istraživanje pokazalo se da izlaganje sunčevoj svjetlosti tijekom dana može pomoći u trajanju i kvaliteti sna. Štoviše, upijanje sunca ranije tijekom dana može vam pomoći da navečer brže zaspite.

Zdrave grickalice

Hudson održava svoju kuhinju opskrbljenom zdravim grickalicama koje njezina obitelj može jesti tijekom dana, uključujući svježe voće i povrće.

- U mom hladnjaku uvijek ima mrkve, krastavaca, paprike, zatim ananasa i bobičastog voća i ostalog pa kad djeca žele nešto za užinu, mogu posegnuti za uvijek zdravijim, a izuzetno ukusnim opcijama - kaže.

Ova slavna glumica uz sve nabrojeno veliku pažnju posvećuje i kvalitetnom snu pa tako nastoji ranije otići u krevet i čitati prije spavanja.

Linker
28. travanj 2024 19:05